34.4 C
Zvornik
21. јун 2024.

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2014/15 godinu

ZVORNIK – Opština Zvornik raspisala je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za školsku 2014/15. godinu.

Kategorije koje će biti obuhvaćene stipendijama su studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,50, kao i studenti prve godine koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole, studenti slabog materijalnog stanja, te studenti djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Na konkurs se mogu prijaviti redovni studenti koji imaju stalno mjesto prebivališta na teritoriji opštine Zvornik, studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Republici Srbiji, koji nisu obnavljali ni jednu godinu studija, ne primaju stipendiju od drugog davaoca, imaju prosjek ocjena iznad 7,00 i studenti prve godine koji su u srednjoj školi imali prosjek veći od 4,00.

Stipendije će biti dodijeljene svim studentima prve godine koji su nosioce “Vukove diplome“, studentima sa prosjekom većim od 8,50 koji se prijave na konkurs i ispunjavaju uslove konkursa, studentima bez oba roditelja i studentima sa henikepom.

Ukupna preostala sredstva biće raspoređena prema odluci načelnika opštine, a na prijedlog Komisije za stipendije.

Visina stipendije je 100 KM mjesečno tokom deset mjeseci za studente sa prosjekom većim od 8,50, studente prve godine nosioce “Vukove diplome“’, studenta bez oba roditelja i studente sa hendikepom.

Visina stipendije i broj rata za ostale kategorije biće utvrđen na osnovu broja predatih prijava i raspoloživih sredstva za stipendiranje.

Ukupna sredstva planirana za stipendiranje studenata u školskoj 2014/15 godini iznose 140.000 KM.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Zvornik i u svim mjesnim kancelarijama na području opštine Zvornik i biće otvoren od 18. februara.

Obrazac prijave na Konkurs može se preuzeti na šalteru opštine Zvornik, a zahtjev sa dokumentima može se predati Poštom ili lično.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se