9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Pušten u rad sistem „Etička linija“

Opština Zvornik pustila je u rad eksterni veb servis „Etička linija“ čime je postala prva opština u Republici Srpskoj koja je uvela ovakav vid anonimne prijave nepravilnosti.

Uvođenje sistema „Etička linija“ omogućava svim zaposlenima, klijentima, dobavljačima, poslovnim partnerima i građanima opštine Zvornik da prijave bilo kakav oblik nepravilnosti ili korupcije u radu Opštine, a odgovor o rezultatima interne istrage dobiće u maksimalnom roku od 45 dana.

Uspostavljanje eksternog veb servisa „Etička linija“ pruža treća profesionalna i nezavisna strana što garantuje apsolutnu anonimnost svakog podnosioca prijave.

Uvođenje sistema „Etička linija“ omogućeno je nakon što su početkom juna ove godine načelnik opštine Zoran Stevanović i direktor firme „Net Konsalting“ Bojan Bajić potpisali ugovor pod nazivom „Implementacija sistema Etička linija“.

Na ovaj način Opština Zvornik pokazuje opredeljenje da konstantno radi na poboljšanju i razvoju, primjenom efikasnih kontrolnih mehanizama.

Prijava se može izvršiti putem internet stranice Opštine Zvornik www.opstina-zvornik.org, klikom na baner Etička linija, ili direktno na ovom linku. Ovaj sistem dostupan je u svakom trenutku i ne postoji mogućnost brisanja ili korigovanja prijava.

„Etička linija“ je djelimično finansirana iz budžeta opštine Zvornik i realizuje se u okviru šireg projekta, izrade „Plana integriteta“ za procjenu i prevenciju rizičnih tačaka za nastanak korupcije u Opštini Zvornik, koji je finansijski podržan od strane Vlade Velike Britanije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se