5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

On je nada zvorničke košarke

Uroš Jović jedan od najtalentovanijih sportista u gradu na Drini

ZVORNIK – Na manifstaciji izbora najboljih sportista u protekloj godini, za jednog od najtalentovanijih u opštini Zvornik, proglašen je mladi Uroš Jović, član košarakaškog kluba „Drina Birač“. Ima 18 godina, visok je 190 centimetara i igra na mjestu plejmejkera.

– Košarkom sam se počeo baviti sa navršenih devet godina. Prošao sam sve selekcije košarkaškog kluba „Drina“, a prvi trener bio mi je Zoran Vasilić. Kao junior igrao sam završni turnir za prvaka Republike Srpske i učestvovao na dva međunarodna turnira u Francuskoj. Onda sam prešao u drugi gradski klub i sada sam standardni član ekipe „Drina Birač“. Ekipa je dosta podmlađena, pa se borimo za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, rekao nam je Jović

[lightbox thumb=“http://zvornikdanas.info/wp-content/uploads/2015/01/Košarkaš-Uroš-Jović-među-najtalentovanijih-košarkšima-u-Zvorniku.jpg“]

Uroš pokazuje veliki talenat, upornost u radu i želju za uspjehom. Kao plejmejker veoma je efikasan, pa je na nekim utakmicama u Prvoj ligi postizao i po tridesetak koševa.

– Namjeravam da poslijke završene srednje saobraćajne škole upišem fakultet, ali i da se aktivno bavim košarakom. Uzori su mi u domaćoj košarci Bogdan Bogdanović i Nemanja Nedović, a u svjetskoj Toni Parker, dodao je Jović.

Želimo mu da dostigne bar dio njihovih uspješnih karijera.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se