18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Obilježavanje „Svetosavske nedelje“ u školi „Sveti Sava“

ZVORNIK – U osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku, proslavom školske slave, danas će biti završena Svetosavska nedelja.

U današnjem programu nastupili su članovi Dramske i Folklorne sekcije, a direktor škole Radomir Petrović rekao je da je u okviru manifestacije održana i Svetosavska akademija, kao i da su na času odjeljenske zajednice razredne starješine govorile o liku i djelu Svetog Save, a bili su raspisani i Literarni i Likovni konkurs na koje je prispjelo dosta učeničkih radova.

– Juče je održana Svetosavska akademija na kojoj su učestvovali članovi Recitatorske i Literarne sekcije i Hor škole, uz prigodnu besjedu sveštenika Vidoja Lukića. Na toj svečansti proglasili smo autore najboljih radova i dodijelili im prigodne nagrade. Na Literarnom konkursu prvo mjesto je pripalo Đorđu Orašaninu, drugo mjesto podijelili su Gordana Gavrić i Predrag Pelemiš, a treće Ana Đurđić, Veljko Moljević i Marija Blagojević. Na Likovom konkursu najbolji su bili Miloš Bošković i Anastasija Vasić – rekao je Petrović.

Proslava školske slave biće danas u 16:00 sati, a slavski kolač Petrović će slomiti sa kumom slave NLB Razvojnom bankom, rukovodocem Zdravkom Lukićem, sveštenikom i sa najboljim učenikom iz svakog odjeljenja završnog razreda ove škole.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se