18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

NASTAVLJENA NISKA USPJEHA: Katarina Kusmuk će proteklu godinu pamtiti kao veoma uspješnu

ZVORNIK – Katarina Kusmuk, mlada članica Tekvondo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika, proteklu takmičarsku godinu pamtiće kao veoma uspješnu. Najbolja sportistkinja grada na Drini u 2013. godini, nastavila je bogatu nisku uspjeha, osvajanjem brojnih turnira u zemlji i inostranstvu, a doprinijela je i osvajanju klupske titule prvaka Republike Srpske.

– Na početku godinu sam primila priznanje za najbolju sportistkinju Zvornika u 2013. godni, što mi je dalo podstreka da nastavim sa napornim trenizima. Prvo značajnije takmičenje imala sam u Sloveniji, gdje sam osvojila drugo mjesto u formama i treće u borbama. U aprilu sam u Minsku u Belorusiji učestvovala na prvenstvu Evrope, na žalost bez plasmana. Na jakom međunarodnom takmičernju u Bugarskoj sam takođe osvojila dvije srebrne medalje u formama i borbama. Na tkmičenju u Loznici sam proglašena za najuspješniju takmičarku i osvojila zlato u formama i srebro u borbama, rekla nam je Kusmukova.

Možda i najznačajnije domaće takmičenje za nju je bilo prvenstvo Republike Srpske u decembru.

– Prvenstvo je održano u Laktašima, a naša ekipa je još jednom pokazala da nam nema ravne u Republici Srpskoj. Osvojili smo još jednu titulu prvaka u nizu, a ja sam osvojila dva prva mjesta u formama i borbama i proglašen za najuspješniju seniorku, dodala je Kusmukova
Katarina Kusmuk je učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Zvorniku. Tekvondoom se bavi od svoje treće godine.

Tekvondoisti Srpskog Sokola obilježili su uspješnu godinu koktelom upriličenim za sve članove kluba i goste.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se