DruštvonaslovnaVIJESTI

Mirsad Kebo: Novi dokazi o zločinima nad Srbima

BANJALUKA – Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo rekao je da je večeras dobio nove dokaze u vezi sa ratnim zločinima nad Srbima koji će dokazati zločine i vjerovatno proširiti listu onih koji su odgovorni za njih.

Kebo je pojasnio da su večeras oko 19.00 časova u jednom gradu u Federaciji BiH njegovom „povjerljivom čovjeku“ uručeni novi dokazi o zločinima nad Srbima, koji će podstaći lidere u drugim narodima da se o tome ne razgovara kao o političkoj temi, već kao o humanoj i ljudskoj.

On je potvrdio da je glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću dostavio više od 2.000 stranica dokumenata u vezi sa zločinima nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.

„Materijale sam dobio od građana koji žele istinu. Oni ukazuju da su neki pojedinci koji obavljaju visoke funkcije u BiH posjedovali saznanja o ratnim zločinima, ali ih nisu prijavili“, rekao je Kebo večeras za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/.

Kebo je naglasio da dostavljanje ovih dokaza nema nikakvu političku ili personalnu pozadinu, već je na ovaj način izvršio svoju ustavnu obavezu, tako što je od Tužilaštva BiH zatražio da provjeri validnost dokaza.

Kebo kaže da se u ovim dokumentima pominju imena bivšeg komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti /CSB/ Zenica Šefika DŽaferovića, koji je nedavno izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

„Tužilaštvu BiH dostavio sam i fotografije tajnog sjedišta Iranske obavještajne službe koja je djelovala u Zenici, u kojoj se nalazio prislušni centar za ovaj dio Evrope u kome su boravili iranski obavještajci, a kojeg su posjećivali Bakir Izetbegović, Šefik DŽaferović i drugi“, kaže Kebo.

Kebo je pozvao ljude čija se imena pominju u ovim dokazima da razmisle o moralnoj odgovornosti i da se povuku sa svojih političkih funkcija u BiH.

SRNA

Tagovi

2 komentara

  1. Mirsade ,Mirsade gdje si bio Aprila 92 u Zvorniku da vidis leseve Bosnjacke kako se iz dvorista, stanova, kuca, utovaraju u kamione i transportuju do krecane u Malom Zvorniku da bi se tamo spalili i zauvjek zataskali ti zlocini .Tacno je da je bilo i Srba zrtava sukoba od 92 do 95 al to nije bio zlocin niti Genocid to su bila ubistva iz Samoodbrane.Ako Kebo i Srbi istinu zbore onda su za drugi svjetski rat podjetnako krivi i Njemci i Englezi i Amerikanci kao i Zidovi i Cigani koji naj vece zrtve drugog svjetskog rata bise po Kebi i Srbima su i oni za osudu.

  2. Uz postovanje svih zrtava zlocina u Svijetu i ovih danasnjih koje Islamisti svirepo ubijaju takodje i one iz drugog svjetskog rata u kojima su Jevreji naj vece zrtve bili takodje i ove iz ratova iz 90-tih gdje samo Bosnjaci u Bosni i Hercegovini osjetili Isusove muke.A naj vise boli ova danasnja Veliko Srpska propaganda koja te zlocine umanjaju pa umjesto da se izvinu Bosnjacima za sve strahote koje im ucinise Bosanski Srbi i Pomocnici iz Srbije oni jos umanjuju zlocine i nalaze ove Levate koji zbog toga sto su izbore izgubili sto nisu na vlast dosli jer je Kebo bio protiv kandidat Bakiru Izetbegovicu pricaju gluposti i lazi ljagaju sopstveni narod .Ne bi me iznenadilo da se Kebo prikljuci Srbima u trazenju Srpskih Kosti u toboznjim Masovnim Grobnicama u kojima se kao Srbi nalaze Evo vec godinam kopaju al nista ne nalaze .Dok kosti Bosanskih Civila zena djece starca izviru na svakom koraku po TZV republici Srpskoj

Back to top button
Close
Close