LIFESTYLE

Koja pitanja o seksu najčešće guglamo?

Prema istraživanju koje je sproveo Njujork Tajms koristeći podatke Guglovih istraživanja, najguglanija rečenica koja uključuje riječ „seks“ jeste: brak bez seksa, a značajno je i veliki broj onih koje zanima: zašto moj momak/djevojka ne želi da ima sa mnom seks?

Valja spomenuti da isto pitanje zanima i veliki broj oženjenih osoba, od kojih su žene one koje više izbjegavaju seksualne odnose u braku, piše Prva.rs.

Kod prvog primera, koji uključuje neoženjene parove, događa se potpuno obrnuta situacija pa su muškarci oni koji izbjegavaju odnose sa djevojkama.

Većina laže kod pitanja o seksu

Zatim dolazimo do još zanimljivijeg dijela. Ljudi su skloni laganju po pitanju učestalosti svojih seksualnih odnosa, a ništa manje ne lažu ni na potpuno anonimnim internet anketama.

Na primjer, prema Guglovim podacima, muškarci stariji od 18 godina prosječno imaju seks 63 puta godišnje i pritom u 23 odsto slučajeva koriste kondome (što je 1,6 milijardi kondoma).

Žene imaju odnose prosječno 55 puta godišnje i njihovi partneri koriste kondome u 16 odsto slučajeva (što je 1,1 milijarda kondoma).

Ali, stvarna brojka prodanih kondoma koju donosi industrija prezervativa je mnogo manja- 600 miliona godišnje se proda kondoma u svijetu.

Penis je najguglaniji dio tijela

Osim laganja kod ispunjavanja onlajn anketa o seksu, primjećen je i veliki broj postavljenih pitanja koja se tiču penisa.

Naime, penis je i do deset puta guglaniji od bilo kojeg drugog dijela tijela, a internet korisnike je dosad najviše zanimalo: kako mogu povećati svoj penis, kako ga mogu učiniti dužim, koliko im je velik penis, zašto im je penis malen, koliko bi im penis trebao biti dug i treba li penis imati miris?

Tagovi
Back to top button
Close
Close