izbor urednikanaslovnaSPORTVIJESTIZvornik

Kikić i Božovićeva najbolji sportisti opštine Zvornik za 2014. godinu

ZVORNIK – Sportista i sportistkinja godine opštine Zvornik za 2014. godinu su Aleksandar Kikić, fudbaler Fudbalskog kluba „Drina“ i Teodora Božović, članica Džudo kluba „Srpski Soko“.

Njima je priznanja uručio načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović na današnjoj svečanosti koja je održana u Domu omladine u okviru „Svetosavske nedelje“.

Kikić je jedan od osnovnih nosilaca igre Fudbalskog kluba „Drina“ koji je odigrao preko 150 utakmica. Posebno je zaslužan za ponovni plasman ovog kluba u Premijer ligu BiH.

Božovićeva je nosilac smeđeg pojasa u džudou, članica je Reprezentacije BiH i u prošloj godini osvojila je 20 medalja od čega 12 zlatnih. Prvakinja je Republike Srpske u svojoj kategoriji i prvakinja BiH u kategoriji kadeta.

– Zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što sam izabran za sportistu godine, naročito jer u Zvorniku ima veliki broj kvalitetnih i dobrih sportista i u tome moja nagrada ima još veću težinu. Bilo je teško doći do ovog uspjeha, ali ja sam iskusan igrač, iza mene je mukotrpan rad i dosta utakmica, bilo je i lijepih, ali i teških trenutaka i ovo je priznanje za moj cjelokupan rad i doprinos fudbalskom klubu Drina. Vjerujem da će Drina ostati član Premijer lige BiH ove sezone i da će sljedeće sezone postati stabilan član, jer Zvornik zaslužuje da ima stabilnog premijerligaša u fudbalu – izjavio je Kikić.

I Božovićeva nije krila radost zbog priznanja koje je dobila.

– Velika mi je čast što sam sportistinja godine, moj trud za prošlu godinu se isplatio i osjećam se predivno. Moj plan je da ponovim rezultate iz 2014. godine, ali ovaj put i sa Balkanskom medaljom i nadam se sa Evropskom – istakla je Božovićeva.

Načelnik Stevanović rekao je da je ispoštovana tradicija da se u okviru Svetosavske nedelje proglase najbolji sportisti i sportski radnici u opštini Zvornik.

– Čestitke svima njima, mislim da je žiri imao veoma težak posao, godina koja je za nama bila je veoma uspješna, kao rijetko koja, za zvornički sport. Pregršt medalja sa takmičenja iz pojedinačnih sportova, a Fudbalski klub „Drina“ ponovo je u Premijer ligi. Lokalna zajednica će nastaviti da stimuliše razvoj i rad svih sportskih klubova, nastojaćemo da svi koji vole sport i žele da se usavršavaju imaju šansu da to urade i u vremenu koje je pred nama – poručio je Stevanović.

Priznanje za najboljeg trenera dobio je Duško Kusmuk, tekvando, najbolji trener mlađih kategorija Dejan Gajić, košarka, a sportski radnik Mustafa Tuhčić, kajak kanu, dok je za najbolji klub proglašen Fudbalski klub “Drina“ Zvornik.

Na današnjoj manifestaciji proglašeni su i najbolji sportisti od 3 – 10 mjesta i to su Katarina Kusmuk, Tekvando klub „Srpski Soko“, Nataša Gligorović, atletika, Valentina Šakotić, ženski fudbal, Mladen Stanarčević, Rukometni klub „Drina“, Dejan Skočo, atletika, karatista Siniša Stojkić, kik bokser Nikola Drobnjak i Vahid Džilić, Fudbalski klub „Radnički“.

Titulu najtalentovanijih sportista ponijeli su Nikola Zekić, tenis, Vladimir Petrović, odbojka, Lejla Šrndić, kajak kanu, Dejana Stevanović, košarka, Vasilije Vujičić, džudo, Uroš Jović, košarka, Stana Savić, atletika, Nurija Hadžiavdić, kajak kanu, Milica Mijatović, tekvando i Petar Mandić, atletika.

Dodijeljena su i specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta i to za DOO“Alumina“ Zvornik, novinaru Dragi Gajiću, Milošu Blagojeviću, Dušanu Novokmet, Rukometni klub „Drina“ i Mladenu Stanarčeviću, Rukometni klub „Drina“.

Današnji manifestaciju pjesmom i muzikom uljepšalo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Tagovi

Jedan komentar

  1. Cestitam braco dobili ste( Lako Osvojili) Srpski Grad u Srpskoj republici zivite, Srpske Sportiste nagradjujete Srpski vazduh disete svaka vam Cast zavidim vam na ljepoti koju imate dabogda je citav svijet imao tako kao vi Srbi.Samo me zanima dal su sretni dobitnici naj Bolji Srpski sportisti vec u Glavi stvorili viziju ili zelju u Kojoj Evropskoj ili Sjeverno Americkoj zemlji zele da nastave svoju Srpsko Sportsku karijeru koji fakultet zele da na zapadu studiraju i da tako omladini koja je Drzavljanin te zemlje uzmu Mjesto na Fakultetu Studentski Dom Posle zavrsenog Fakulteta radno Mjesto, Stan, buducnost a da njima Srbima njihov Srpski Zvornik (vec 20 godina Srpski) u Srcima ostane.Pitam se kakv narod treba da bude da takve stvari radi.Mislim da zivi u jednom gradu koji njima i ne pripada da ga svojata kao da je njihov vec hiljadama godina da ne dozvoljaje drugima ni mrvicu srece na teritoriji koju oni Srbi kao svoju zacrtaju al zato kad stignu u Tudje zemlje kupe i koriste sve pogodnosti tih zemalja bas kao da su u Svom Srpskom Zvorniku.Strahota

Back to top button
Close
Close