5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: Nova verzija izjave prihvatljiva

BANJALUKA – Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da je izjava o opredijeljenosti BiH za reforme na putu ka EU prihvatljiva za Republiku Srpsku, imajući u vidu da je uvaženo sve što je tražila koalicija SNSD, DNS i SP.

„Nije važno što je naše zahtjeve prihvatilo Predsjedništvo BiH, bitno je da su to prihvatili šefovi diplomatije Njemačke i Velike Britanije, koji su samo potvrdili da su naši zahtjevi sasvim logični i normalni“, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je naglasio da je danas imao i telefonski razgovor sa njemačkim ministrom inostranih poslova Valterom Štajnmajerom i da su se saglasili da ova verzija izjave može da bude prihvatljiva.

Na pitanje Srne da li današnji razgovor sa njemačkim diplomatom demantuje tvrdnje pojedinih predstavnika PDP-a i SDS-a da su Milorad Dodik i SNSD, čiji je on lider, „prošlost i da niko iz EU na njih ne računa“, predsjednik Srpske je rekao da „ne želi da komentariše spekulacije nezrelih političara, za koje je sve prihvatljivo i ništa nje sporno zarad ulaska u vlast“.

„Moj razgovor za ministrom Štajnmajerom danas je definitivno otklonio bilo kakvu mogućnost da Evropa, a posebno Njemačka i Velika Britanija, imaju neku lošu namjeru ili da će se njihova dobra namjera zloupotrijebiti u domaćim političkim vrtlozima. Štajnamjer prvenstveno želi napredak. U tom pogledu, smatram veoma važnim današnji razgovor i saglasnost o tim, veoma bitnim pitanjima po Republiku Srpsku“, naglasio je Dodik.

On je ocijenio da su sve komplikacije u vezi sa izjavom o evrointegracijama izazvali domaći političari – od zahtjeva SDA koji su poznati po mnogim pitanjima kada je riječ o BiH pa do tragičnog nepoznavanja situacije od SDS-a koji može da prihvati sve što se ponudi.

„To govori da smo bez potrebe izgubili vrijeme“, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se