8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Bratunac: Zločinci izmiču pravdi

BRATUNAC – U Kravici kod Bratunca danas će biti obilježena 22. godišnjica stradanja 49 srpskih civila i vojnika, koje su muslimanske snage iz Srebrenice ubile na Božić 1993. godine.

Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice stradanja mještana ovog sela je najavio da će u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla biti služen parastos za svih 158 Srba koji su ubijeni na ovom području u periodu od 1992. do 1995. godine, piše Glas Srpske.

Iako se nižu godine za zločin u Kravici koji su počinili pripadnici Armije RBiH niko nikada nije odgovarao. Mještanka Anđa Ćukanović još traga za posmrtnim ostacima supruga Ivana, koji je nestao 7. januara 1993. godine.

– Prošle su 22 godine, a pravde nema. Nadam se da ću pronaći i dostojno sahraniti posmrtne ostatke svog muža, a kad već nema zemaljske pravde, neka zločince stigne božja kazna – rekla je Đukanovićeva.

Preživjeli mještani Kravice prisjećaju se krvavog Božića, kada su muslimanske snage iz Srebrenice, koje je predvodio Naser Orić, opkolile, a zatim napale ovo selo na najradosniji pravoslavni praznik.

– Tragično je i sramotno što djelioci pravde ignorišu najbrutalnija ubistva moje majke Slavke Mlađenović i braće Anđelka i Dragana. Pripadnici muslimanskih jedinica su Anđelku odsjekli glavu i kao trofej odnijeli u Srebrenicu, a zatim su, poslije zvjerskog mučenja zaklali moju majku i drugog brata – priča Mihajlo Mlađenović.

U Kravici je opljačkano i popaljeno 688 kuća i 27 društvenih objekata, a bez jednog ili oba roditelja ostalo je 101 dijete.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se