15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Blokiran granični prelaz Karakaj

ZVORNIK – Autoprevoznici regije Birač blokirali su granični prelaz Karakaj između Republike Srpske i Srbije, rekao je Srni predjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport regija Birač i Semberija Mladen Golić.

Golić je rekao da je blokiran dio graničnog prelaza koji je namijenjen za prelaz teretnih kamiona iz oba smjera.

„Sva druga vozila, odnosno automobili, autobusi, kola hitne pomoći i vatrogasna vozila slobodno se kreću, osim teretnih kamiona koji neće moći preko granice ni s jedne, ni s druge strane“, naglasio je Golić.

Prema njegovim riječima, prevoznici neće odustati od blokade granice sve dok van snage ne bude stavljen Pravilnik o licenciranju.

„Protivimo se edukaciji vozača u Širokom Brijegu za koju se izdvaja veliki novac, onemogućavanje funkcionisanja Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske sa Ministarstvom transporta i komunikacija BiH, kao i velikim nametima na depozit prvog vozila koji iznosi 9.000, a za svako drugo vozilo 5.000 evra“, rekao je Golić.

Autoprevoznici su optužili ministra transporta i komunikacija BiH Damira Hadžića što je, kako kažu, bez saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Udruženja prevoznika Republike Srpske potpisao Pravilnik o licenciranju.

Udruženje ove regije broji oko 300 prevoznika.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se