10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Apel navijačima „Crvene zvezde“ da se ponašaju dostojanstveno

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić danas je, u ime Vlade Srbije, apelovao na navijače „Crvene zvezde“ da se na košarkaškoj utakmici u Beogradu protiv „Galatasaraja“ ponašaju dostojanstveno i pošalju snažnu poruku fer-pleja i sportskog navijanja.

„Na sutrašnjem meču moramo da pokažemo dostojanstvo i pravo sportsko navijanje. Apelujem na sve navijače da pre, tokom i nakon utakmice, svojim ponašanjem pošalju poruku da za nasilje nema mesta u sportu i da tragičan događaj, kao što je ubistvo Marka Ivkovića, više nikada i nigde ne sme da se ponovi“, poručio je Udovičić.

On je rekao da je Turska učinila sve da se ovaj slučaj riješi, da je uhvatila ubicu Marka Ivkovića, te da je zadatak Srbije da sutra garantuje bezbjednost svima u beogradskoj „Kombank areni“, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta Srbije.

Udovičić je naveo da su preduzete sve neophodne mjere da bi meč protekao bez problema, odnosno da su uključene sve bezbjednosne službe na nivou Republike i Beograda, kao i da je povećan broj ljudi u obezbjeđenju.

„Još jednom, apelujem na sve navijače ‘Zvezde’ da fer i sportskim ponašanjem i uzdržavanjem od incidenata pomognu svom timu u sutrašnjoj utakmici“, istakao je Udovičić.

Utakmica Evrolige između „Crvene zvezde“ i „Galatasaraja“, koja će biti odigrana sutra u 21.00 čas u beogradskoj „Kombank areni“, proglašena je za meč visokog rizika zbog ubistva navijača „Crvene zvezde“ Marka Ivkovića u Istanbulu 21. novembra.

Ubistvo navijača se dogodilo uoči utakmice ova dva kluba u prvoj fazi takmičenja.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se