18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Veliki godišnji horoskop za 2015. godinu

Ribama će 2015. godina biti izuzetno povoljna, dok se Devicama savetuje da porade na svom ljubavnom odnosu…

U ovoj godini napokon prestaje nezgodan aspekt kvadrata između Urana u znaku Ovna koji teži napretku, budućnosti i promeni i Plutona u znaku Jarca koji vuče nazad i želi da stvari ostanu kakve jesu.

Prestanak ovog kvadrata događa se u martu i to će biti intenzivno razdoblje. Na mnoge će se odraziti pomračenje Meseca početkom aprila. Mart i aprli meseci su tokom kojih će mnogi doživeti promene, a najviše će biti zahvaćeni znakovi: Ovan, Rak, Vaga i Jarac. Promene nisu nužno loše, a lakše će kroz njih proći oni koji im se neće mnogo opirati, piše Lovesensa.

Ovo je godina u znaku Marsa, on daje i snagu i energiju da se sve to pogura, a odlična je vest da je Jupiter nakon punih 12 godina ponovno stigao u znak Lava i to će biti snažan vetar u leđa svima koji su prihvatili promene i koji žele ostvariti uspeh na bilo kojem planu, poslovno i privatno.

Ovan

Ovnove, posebno one rođene u drugoj dekadi, već od početka godine prožima nemir i nezadovoljstvo trenutnim okolostima, u njima gori snažna želja za promenom. Uran se nalazi upravo u znaku Ovna i on vas poziva na promenu, gura na neke nove staze. Ako ćete se dugo tome opirati, samo ćete otežati okolnosti. Uran je, naime, takav: ako sami ne pristanete na promene, on će vas na njih prisiliti. Preporuka je da oslušnete sami sebe, uvidite koje su vaše ambicije i počnete ih što pre pretvarati u delo.

Mnogi Ovnovi opet će se vratiti potrebi za obrazovanjem jer su po prirodi vrlo znatiželjni. Kad god možete, pohađajte radionice, kurseve, izdvojite i novac i vreme za to jer će vam se dugoročno isplatiti.

U duhovnom smislu ova vam godina nudi priliku da malo dublje zagrabite u svoja životna uverenja, da dobro pogledate jeste li u nekim stvarima možda previše kruti, te da to pokušate promeniti. Moguće je i susret s nekom novom osobom koja bi mogla na vas uticati upravo na taj način da na život počnete drugačije da gledate.

Ovo je godina u kojoj nakon dugo vremena nemate više problema na ljubavnom planu, Venera već od 6. januara ulazi u vaš znak i imaćete odličnu priliku da se napokon realizujete i na emotivnom planu.

Za to su odlične okolnosti sve do avgusta, tačnije, do sredine avgusta, kada postoji mogućnost razočaranja u osobu koju volite. Najverovatnije će se raditi o sumnji u iskrenost te osobe, možda ćete saznati nešto o njoj što pre niste znali. Tu vam može pomoći spoznaja da svi imamo nekakvu prošlost i da je potrebno da više vremena da nekoga upoznamo. Nastojte da budete tolerantni i ne napravite nikakav radikalan potez do sredine septembra. Period od sredine septembra do kraja oktobra biće odličan za izglađivanje odnosa.

Kraj godine za Ovnove postoji mogućnost promene posla, novog položaja ili novih saradnika. Privatno vam svakodnevica postaje bogatija i aktivnija, a moguće je i proširenje porodice, makar samo sa kućnim ljubimcem. To će uneti toplinu i vedrinu u vaš dom!

Bik

Svi Bikovi koji su dosad nisu bili u prilici da pronađu sigurnu luku u vreme krize i ličnih nevolja, ove će se godine potruditi da pronađu unutarnju ravnotežu i mir. Na to bi ih mogao prisiliti konkretan događaj: bilo da se radi o zdravstvenom problemu ili o odnosu koji ih je prisilio na delovanje i promišljanje. Glavna tema Bikova u 2015. godini su odnosi, porodični i intimni. Prva tri meseca će po tom pitanju biti vrlo intenzivna, a eventualni sporovi izlaze iz toga što stvari nisu jasno rečene.

Priliku za popravak situacije dobićete u razdoblju od marta do avgusta, kad ćete biti raspoloženiji za to da slušate druge, ali i da izrazite otvorenije svoje mišljenje. Ovo je važna lekcija za Bikove, koji su poznati po tvrdoglavosti i odlučnosti, ali kad su u pitanju osećaji, radije sve zadrže za sebe.

Bikovima je, dakle, važno naučiti da ne akumuliraju u sebi osećaje ljutnje ili nezadovoljstva, već da o tome otvoreno govore. Ovo se odnosi i na one koji su već dugo u vezi, kao i na one koji su tek na početku nekog odnosa. Deviza ove godine je: Bikovi, budite otvoreni u izražavanju osećaja.

Na ljubavnom planu, dobri meseci kreću od marta do avgusta. U aprilu već je moguće rasplamsavanje ljubavi koja je tek tinjala prva tri meseca, moguće je da i zaprosite nekoga ili da vas neko zaprosi. Avgust je odličan mesec za Bikove jer Jupiter ulazi u vašu petu kuću, kuću ljubavi. Shvatićete da se za ljubav treba zauzeti i boriti.

Duhovnost će u novoj godini imati posebno mesto u vašem životu, naučićete mnogo o sebi. Jupiter i Saturn daju vam priliku da temeljno istražite svoje najintimnije strahove i želje.

U avgustu bi bilo dobro, ako vam se ukaže prilika za to, da pođete na neku radionicu, kako biste učinili nešto za svoje telo i dušu. Jednom kad u fokus stavite šta je vaša uloga i misija u životu, moći ćete da se lakše odlučite šta da činite kako biste živeli srećno i zadovoljno.

Blizanci

Za Blizance će ova godina biti živahna i nemirna. Tražili ste izazove kako biste se mogli dokazati i čini se da je Jupiter odlučio da odgovori na to – šalje vam neke zanimljive ideje o tome kako biste mogli proširiti svoje intelektualne horizonte. Pripazite samo da na sebe opet ne preuzmete previše obveza.

U poslovnom smislu januar donosi puno dinamike i priliku da napokon skupite hrabrost i napravite ono što odavno želite. Bilo da se tu radi o započinjanju novog posla koji vam je već neko vreme na umu ili o završetku studija, specijalizacije… Iskoristite dobro ovaj mesec jer fabruar neće biti tako naklonjen, iskrsnuće problemi na koje sami ne možete uticati. Stvari se stišavaju prema aprilu. Vaše najbolje razdoblje je od 15. aprila do kraja juna, kad će vam se i finansije znatno popraviti.

U užurbanom ritmu života 2015. godine često ćete imati osećaj da ste sami protiv svih. Zato je ovo godina u kojoj biste trebali poraditi na svom ličnom i duhovnom rastu. Meditirajte, pišite, pođite na duhovnu terapiju kako biste mogli bolje razumeti širu sliku svoga života i kako biste se mogli bolje pozicionirati u njemu. Pogled iz neke više perspektive daće vam priliku da shvatite i pustite okolnosti koje su vas dovele do onoga gde ste sada. U ovoj godini je imperativ pronaći neko duhovno uporište.

Blizanci će 2015. pamtiti i po brojnim ljubavnim prilikama. Venera prolazi kroz znak Vodolije, a Blizancima to donosi slobodnu, neobičnu i modernu ljubav, bez ljubomore, posesivnosti, brojne romanse. To im baš odgovara pa će tek krajem 2015. godine doneti odluku o tome ko je onaj pravi s kim će dočekati Novu godinu.

Rak

Pred Rakovima je godina u kojoj će biti vrlo zaposleni. Motivisani su višim ciljevima i žele bolje prihode, tako da im dodatni posao neće predstavljati problem, uprkos tome što će morati žrtvovati slobodno vreme. Oni koji imaju porodicu imaće i veliku dilemu, više novca ili više vremena sa porodicom.

U ovoj će godini Saturn biti veliki duhovni učitelj Rakovima. On će ih učiti strpljenju, promišljenosti i taktici malih koraka kojima će doći do cilja ako se ne izgube po putu u nepromišljenim i naglim potezima. Budu li slediti ovaj nauk, za dve godine biće na cilju koji su danas zacrtali. U jesen 2015. Jupiter prelazi u znak Device i on bi Rakovima mogao doneti novo okruženje – stari, prevladani odnosi odumiru, u život ulaze novi ljudi, a moguća su i češća poslovna putovanja u inostranstvo.

Najstresniji mesec za Rakove je april, kako na poslovnom, tako i na ličnom planu. Pomračenje Meseca 5. aprila može uticati na sukobe i probleme s pretpostavljenima i autoritetima.

Maj će biti plodonosan mesec, Venera ulazi u znak Raka, a u razdoblju od 12. do 21. maja biće u trigonu s Neptunom u znaku Riba – ovo je odličan aspekt za rješavanje problema na poslu i u svakodnevnom životu. Maj će biti najbolji mesec ove godine za Rakove. Oprez se nalaže u jul, inače dobrom mesecu za Rakove, ali ne baš i ove godine. Budite oprezni u svim vrstama novčanih transakcija, i u svim sukobima, kako ne biste napravili ozbiljnu štetu. Iza toga sledi zatišje do kraja godine.

Na ljubavnom planu, februar je odličan mesec za one koji su već duže sami. Saturn napušta kuću ljubavi i ostavlja vam prostor da napokon upoznate srodnu dušu. Uz neke manje trzavice u junu (izazvane najverovatnije zlim jezicima), dobra vibracija nastavlja se više-manje do kraja godine.

Lav

Jupiter u znaku Lava doneće puno dobrog raspoloženja, motivacije i mogućnosti za lični napredak i ostvarenje želja. Ponekad će vam se učiniti da je svega previše, ali hrabro prođite kroz to. Jupiter će Lavovima dati priliku da bolje upoznaju sebe i svoju ulogu u odnosu na druge. Ove godine Lavovi će dublje analizirati duhovnu stranu sebe, čitati puno i istraživati.

Novi pogled na svet biće veliki zaokrat za Lavove, a to će se videti i na njihovoj pojavi. Odlučiće se za zdraviji način života, moguće je i da će promeniti imidž, a nekako će i drukčije nastupati. U avgustu će sve novo stečeno doći na iskušenje, moguća su razočaranja u ljude ili pak sumnja u sebe. Savet je da verujete sebi i stojite iza onoga što jeste.

Na poslovnom planu najteži je maj. Kvadrat Sunca s vašim Jupiterom ukazuje na moguć sukob s uticajnim osobama ili pak sukob interesa i odluka povezanih s vašom budućnošću. Budite oprezni u avgustu zbog mogućnosti brojnih nesporazuma, a od septembra do kraja godine poslovi će uglavnom biti u redu. Ljubav u 2015. godini je početkom godine do sredine proleća, posebno usred leta, u avgustu. Kraj godine donosi manja uzbuđenja.

Devica

Početkom 2015. godine Device će imati osećaj da puno rade, a malo naprave. To je dosta frustrirajuće, ali Jupiter koji prolazi vašom 12. kućom sada vas štiti od loših poteza pa ćete ipak dvaput razmisliti pre nego što napravite nešto što bi moglo ugroziti ono što ste teškom mukom sticali. Sve do sredine februara Merkur je retrogradan u vašoj šestoj kući što će stvarati probleme s ljudima i papirologijom.

Stvari u poslovnom smislu na bolje kreću tek u drugoj polovici marta, financijski ćete bolje stajati, stvari će se otvarati. U ovom je razdoblju jako važno da ne budete pasivni i da iskoristite sve prilike koje vam se otvaraju, jer ćete samo tako dobro dočekati pomračenje Meseca u aprilu. Ako ste sve napravili kako treba, april će biti nastavak dobih tendencija iz marta, no ako niste učinili ništa, sad ćete imati probleme.

U avgustu Jupiter napokon ulazi u vaš znak i ovo je period kad trebate pustiti sve što nije funkcionisalo i više ne služi nikakvoj svrsi. Uredite svoj život jer sada ulazite u razdoblje koje ste čekali dvanaest godina – počeće da stižu sjajne ponude na koje biste trebali pozitivno da reagujete.

Device vole da idealizuju odnose, postavljaju pravila koja je teško zadovoljiti. To je razlog zašto im se na ljubavnom planu u ovoj godini događa buđenje: odjednom će uvideti da partner nije ta idealizovana osoba, već neko sasvim drugi. To bi mogao postati izvor ozbiljnih problema. Skladnu ljubav naći će tek u avgustu.

I Devicama, kao i ostalim zemljanim znakovima, ove je godine deviza da porade na kvalitetnijim odnosima temeljenim na iskrenim osećajima i onoga što se nalazi u njihovu srcu.

Vaga

Diplomatski i kreativni deo ovog znaka početkom 2015. godine doći će do punog izražaja. Sve što predstavlja kreativno izražavanje, verbalno i pisano, razne prezentacije, mediji, diplomatija, sve će krenuti sjajno i tako će biti do aprila, kad i Vagama preti pomračenje Meseca, koja bi mogla uneti pometnju u poslove i doneti probleme s administracijom, porezom i slično.

Tu morate sačuvati prisebnost. U maju se od Vaga tražit pojačani angažman na poslu, pa se ovde savetuje da se skocentrišete na projekat koji vam je poveren i nastojite da prevladate malodušnost koja zna da savlada ovaj znak pri najsitnijoj pojavi nepravde. Istina je, život nije uvek fer i često na određena mesta dolaze manje sposobni, ali ovo je razdoblje kad vas podržavaju planete i vaš trud će biti nagrađen.

Nemojte zanemariti ni svoj duhovni deo. Jesen će ponuditi dobar okvir za to. Neki događaj ili osoba potaknuće vas na to da posegnete za duševnom hranom. Ako ne bude ništa drugo pri ruci, dohvatite neki dobar roman ili slušajte kvalitetnu glazbu. Možete se i raspitati za kakve radionice, razne duhovne tehnike. Zadržavajte se u krugu ljudi koji pozitivno razmišljaju.

Na ljubavnom planu početak godine ponudiće brojne izazove. Gde god se pojavite, bićete primećeni i to će vam goditi. Mogli biste naglo ući u vezu ili se samo poigrati s nekim. Proleće donosi više obaveza pa ćete ovaj plan malo zapostaviti, a moglo bi vam se i vratiti ono što ste radili tokom januara. Druga strana bi mogla zatražiti ozbiljnost, a vi možda i nećete biti raspoloženi za to. Kako to već biva, proći ćete čitavu lepezu osećaja tokom godine, Vage su takve, ali na samom kraju godine, u novembru, realna je mogućnost za srećni kraj. Pomirenja, venčanja, pronalazak onoga što ste tražili.

Škorpija

Škorpije su jako srećne što je 2014. godina pri kraju. Za sobom ostavljaju razdoblje teškog rada i odricanja. Svi koji su se pomučili i raščistili sve što im je donela ova izazovna godina, već u januaru će osetiti olakšanje, posebno nakon 13. januara, kad će dobiti podršku ljudi koji im zaista i mogu pomoći. Nakon pune dve godine više ne morate toliko štedeti, od marta će novac porasti taman toliko da malo odahnete.

Škorpije su poznate po tome što se odlično oporavljaju od teških udaraca, i što mogu zaista podneti mnogo toga. Oni se poput feniksa uvek iznova dižu iz pepela i zato iz poslovnih nedaća uvek iznova izlaze kao pobednici. Ništa drugačije nije ni u ljubavi. Početkom godine učiniće se kao da se i ljubav vraća, nešto što ste mislili da ste izgubili i da više nema smisla, odednom se diže iz pepela i vraća se stara čarolija. Samcima se u martu otvara mogućnost realizovanja veze za kojom su dugo čeznuli. Škorpije svoju ljubav vole da zasene ljubomorom i posesivnošću, pa neka se dobro prisete toga kad stigne april.

Savetuje se, kao i svim ostalim znakovima, da april prođe uz što više takta i dubokog disanja. Od 8. maja, naime, Venera ulazi u znak Raka i na ljubavnom planu tada za Škorpije nastupa sasvim novo doba. To će biti najstabilniji emotivni period u 2015. godini. Ostalo je sve ludi voz, u junu trzavice, u avgustu mir, u jesen izlasci i društvena zbivanja… Škorpije će ove godine proći čitavu lepezu osećaja koje dugo nisu osetili. Mogu da biraju kako će dočekati kraj godine, sami ili u vezi.

Strelac

U poslovnom smislu, Strelce čeka dobra godina. Oni su puni duha, vedri, prilagođavaju se okolnostima, vole da rade više poslova, honorarno. Već od januara im se pružaju dobre prilike za to. Ipak, najintenzivnije i najbolje razdoblje im je tek krajem godine, od 9. novambra, kad im Venera ulazi u 11. kuću.

Tada će se Strelcima ostvariti planovi koje već dugo kuju. Ove će godine zaraditi, ali još bolje i potrošiti, pa je savet da ne pozajmljuju puno novca, da se ne zadužuju i da ih ne ponese činjenica što toliko zarađuju, u protivnom bi kraj godine mogli dočekati u većem minusu nego što su bili na početku. Strelci vole da putuju i često za taj užitak izdvoje koliko god mogu. Savet je da, ako ikako mogu, izbegnu putovanje u aprilu. Vreme nije povoljno i neka to putovanje odlože za jul.

Zbog toga što ćete juriti za novcem, slabo ćete juriti za srcem, pa će prvi deo godine uglavnom po tom pitanju biti mlak, a moglo bi vas iznenaditi i promenjeno raspoloženje partnera koji je na neki način počeo da se udaljava od vas. To je alarm koji ne smete ignorisati, već se posvetite osobi koju volite. Stvari se popravljaju u maju. Oni koji su u vezi mogli bi da otkriju koliko još vole svoga partnera, samci bi mogli susresti zanimljivu osobu.Strelci u 2015. godini neće imati većih trzavica i ovo je zapravo jako dobra godina za njih.

Jarac

Jarci će na poslovnom planu već od početka godine krenuti snažno, bez stanke. Mogući su problemi koje ćete morati hitno da rešavaju već 1. januara, ali finansijski nećete ništa izgubiti, Jarci su poznati po tome da im se novav lepi za ruke. Mirnije će biti u februaru, budući da su mnogo toga sredili već u januaru.

Mart donosi vedrije dane, a onda i Jarcima stiže pomračenje Meseca početkom aprila. Jarci su vrlo tradicionalni kad je ljubav u pitanju. Ovo je godina kad bi se i najokorjeliji neženje mogli oženiti. Jarci očekuju odanost i ako druga strana prekrši to pravilo, veza puca. Iskušenja Jarce čekaju odmah početkom godine, nešto što će oni smatrati preteranim, druga će strana smatrati normalnim, ali ovo su trzavice koje se mogu prevladati. U februaru je važno da se ne razbije nešto što se potom više ne može popraviti, savetuje se malo samokontrole.

Nakon 18. marta Jarci će se osećati preporođeno, ili zato što su prekinuli vezu koja nije bila dobra ili zato što su sačuvali vezu za koju se isplatilo boriti. U svakom slučaju, određeno stanje postaje zacementirano i u maju stiže prvo pravo proleće za Jarce, ovo je godina kad će na ljubavnom planu upravo Jarci biti najsrećniji. Maj donosi putovanje, brak, sve što je manifestacija priznanja koliko volite i poštujete svoga partnera.

Vodolija

Vodolije ne očekuje u poslovnom smislu spektakularna godina. Najbolje će proći oni koji se bave informatikom i komunikacijom. Početkom godine mogli bi igrom slučaja da budete izgurani u prvi plan prilikom nekog projekta, iako to baš i ne vole. Februar, inače njihov mesec, ove godine im baš i nije sklon, moguće je da precene svoje mogućnosti, pa kasne s rokovima. Dobri poslovni meseci su mart i maj, april traži oprez, a ostali meseci nisu velik izazov.

Na ljubavnom planu stvar je bolja, već od početka godine u znaku Vodolije borave i Mars i Venera, a tu je i prelazak Jupitera preko vaše sedme kuće. Ako ste u vezi, osećate čvrstinu tog odnosa. Slobodne Vodolije početkom godine mogu sresti srodnu dušu. Vodolije su, međutim, kao i ostali vazdušni znakovi manje vezani za formu, pa tako pri partnerovoj želji za brakommogu pokazati izvestan otpor, mogu se osećati ugušeno, pa time poslati pogrešnu poruku svome partneru. Razmirice ovoga tipa mogle bi nastupiti u junu, a ako se to uspešno prebrodi, preostali meseci godine doneće sklad i brak.

Ribe

Nakon 13. januara Venera ulazi u znak Riba, i to će Ribama na poslovnom planu doneti veliko zadovoljstvo poslom i prihodima. Ipak, Ribama se savetuje da nipošto ne pokušavaju raditi nelegalno jer su im planete upravo tako složene da bi mogli doći u iskušenje, a to bi moglo lose da se završi. Ako ste planirali neki novi posao ili novi projekt, februar je najbolji trenutak za to.

U aprilu se čuvajte da vam neko ne uzme novac, a u avgustu se očekuje veći priliv novca. Ljudi će odjednom postati zainteresirani za posao kojim se bavite. Celu 2015. godinu Ribe prati uglavnom dobra poslovna sreća, a kraj godine dočekaće prilično umorne ali zadovoljne.

I na ljubavnom planu prava plima. Na trenutke će se Ribama činiti kao da sanjaju. S obzirom na retrogradni Merkur u 12. kući tajni, Ribe bi mogle realizovati tajnu vezu ili barem maštati o tome. Ove godine će u februaru Venera biti jako blizu Ribama i one će doživeti nešto što su retko kad ili nikad doživele – novu, neverovatno dobru vezu ili znatno poboljšanje odnosa u braku. Celoj ovoj ljubavnoj priči smeta trka za novcem. Sami sebi ćete predbacivati što ste se tako zatrpali pa nemate vremena za voljenu osobu.

Ribe znaju često iznenaditi svojim ponašanjem na ljubavnom polju. Mogu se razvesti i vrlo brzo nakon toga društvu predstaviti novu ljubav. Ili se naprosto uživeti u ideju da im neko odgovara i vrlo brzo onda i biti s tom osobom u vezi. Ovakvi zanimljivi nastupi mogući su u aprilu, mesecu koji većini horoskopskih znakova zadaje glavobolje u 2015. godini, ali Ribama baš i ne. Ostatak godine biće miran.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se