12 C
Zvornik
23. април 2024.

U Srbiji duva jak vjetar, građani pozvani na oprez

BEOGRAD – U Beogradu, na području Vojvodine kao i većem dijelu centralne Srbije danas je došlo do naglog zahlađenja vremena uz jak vjetar, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Jak jugoistočni vjetar je u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata i sa olujnim udarima preko 100 kilometara na sat.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije upozorio je da će danas i sutra u Pomoravlјu i Podunavlјu puhati olujni, jugoistočni vjetar maksimalne brzine od 17 do 24 metra u sekundi, a u južnom Banatu i orkanske jačine sa maksimalnom brzinom oko 30 metara u sekundi.

Na području Srbije vrijeme je pretežno oblačno uz temperature od minus jedan na istoku do plus 13 na jugu zemlje. Subjektivni osjećaj temperature je zbog jakog vjetra u većini mjesta ispod nule.

Tokom dana očekuje se kiša, na istoku snijeg i ledena kiša. U večernjim satima prema procjeni meteorologa kiša će preći u pojedinim dijelovima zemlje u susnježicu i snijeg.

U Beogradu žuti stepen opasnosti

Gradske vlasti Beograda uputile su danas apel na opreznost zbog pojačanog vjetra.

Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa”, upozorio je sugrađane da je na snazi žuti stepen opasnosti i apelovao na opreznost.

„Vetar duva brzinom od preko 17 metara u sekundi, i večeras se, prema prognozi, mogu očekivati prve manje snežne padavine“, izjavio je Glavaš i pozvao građane da osiguraju sve predmete na terasama i da preduzmu sve mjere kako ne bi došlo do povređivanja prolaznika.

„Beokom servis” je pozvao stanovnike glavnog grada Srbije da u slučajevima kada primete na javnim površinama oštećeno stablo ili neku drugu rizičnu situaciju koja zbog pojačanja vjetra može da ugrozi sigurnost građana, obavjeste nadležne kako bi što prije izašli na teren i otklonili problem.

U Beogradu će se temperatura danas kretati između nula i tri stepena, a od sutra se očekuje pojava ledene kiše i susnježice.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se