Ex-YuVIJESTI

Srbija: Otežan saobraćaj, najhladnije na Kopaoniku

BEOGRAD – U Srbiji je saobraćaj pojačanog intenziteta, kao i snijeg, koji je tokom noći padao u većem dijelu zemlje i uslovio otežano saobraćanje, dok je niska temperatura uslovila poledicu – saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na području Moravičkog okruga 1.060 potrošača ostalo je bez električne energije zbog kvara na niskonaponskoj mreži.

Putari na sjeveru Bačke tokom cijele noći uklanjali su nanose, usljed jakog vjetra, na pojedinim saobraćajnicama.

Tokom dana i uveče očekuju se obilne snježne padavine, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja i obavezno posjedovanje zimske opreme.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

U Srbiji jutros u mnogim mjestima pada snijeg, a najhladnije je na Kopaoniku, gdje je u 6.00 časova izmjereno minus 14 stepeni i gdje trenutno pada snijeg jakog intenziteta. Na Crnom Vrhu i Zlatiboru temperatura vazduha jutros je iznosila minus devet, a u Somboru minus šest stepeni.

Na Crnom Vrhu izmjerena su 44, a na Kopaoniku 33 centimetra snijega – saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Snijeg umjerenog intenziteta trenutno pada u Valjevu, Smederevskoj Palanci, na Zlatiboru i u Kuršumliji. Slab snijeg pada u Banatskom Karlovcu, Loznici, Beogradu, Kragujevcu, na Crnom Vrhu, u Požegi, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Zaječaru, Dimitrovgradu i Vranju.

U Novom Sadu, Loznici, Sremskoj Mitrovici izmjereno je minus pet, a na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu i Požegi minus četiri stepena. U Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kuršumliji, Ćupriji i Dimitrovgradu izmjerena su minus tri stepena. U Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju izmerena su minus dva, Sjenici i Zaječaru minus jedan.

Najtoplije je u Negotinu, gdje je temperatura vazduha iznosila jedan stepen iznad nule.

Tokom dana biće vjetrovito i hladno, mjestimično sa snijegom i uz povećanje snježnog pokrivača, naročito u planinskim predjelima.

Sredinom dana na sjeveru i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i prestanak padavina.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od minus tri do nule.

Sve glavne saobraćajnice u Beogradu očišćene su od snijega i prohodne.

Tagovi
Back to top button
Close
Close