15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Naredne sedmice jako zahlađenje

BANJALUKA – Narednih dana će u BiH doći do jakog zahlađenja, tokom noći počeće padavine, a očekuje se da snježni pokrivač dostigne od 10 do 40 centimetara, u višim predjelima preko 50 centimetara.

U južnim krajevima noćas će početi kiša, a očekuje se da će sutra pasti 50 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti jak jugo, u višim predjelima moguće su mećave i vijavice.

Jutarnja temperatura sutra će biti od minus četiri do minus dva stepena, na jugu do tri stepena, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 29. decembra, biće hladno uz porast snježnog pokrivača, snijeg će padati i u južnim krajevima, a krajem dana padavine će prestati.

Vremenska prognoza za poslednje dane 2014. godine u Zvorniku po AccuWeather
Vremenska prognoza za poslednje dane 2014. godine u Zvorniku po AccuWeather

Jutarnja temperatura biće od minus sedam do četiri, na jugu minus jedan stepen, a najviša dnevna od minus šest do minus dva stepena Celzijusova, na jugu malo malo iznad nule.

U utorak, 30. decembra, biće vrlo hladno i uglavnom suvo, a tokom dana će ponegdje provejavati slab snijeg, a vjetar će biti umjeren, sjeverni.

Jutarnja temperatura biće od minus 13 do minus osam, na jugu do minus tri, na planinama do minus 18, a najviša dnevna od minus osam do minus četiri, na jugu oko nule.

U srijedu, 31. decembra, biće vrlo hladno i oblačno uz provejavanje slabog snijega povremeno, a na jugu će biti suvo uz sunčane periode i hladno uz povremeno jaku buru.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus 14 do minus devet, u višim predjelima i do minus 18, na jugu oko minus pet, a najviša dnevna od minus devet do minus četiri, na jugu do minus jedan stepen.

U novogodišnjoj noći biće uglavnom suvo, ponegdje sa slabim snijegom, a temperatura oko ponoći biće od minus 12 do minus osam, u višim predjelima oko minus 15, na jugu oko minus tri stepena Celzijusova.

Zbog očekivanih niskih temperatura vazduha iduće sedmice, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se