18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Hamilton sportska ličnost godine

Vozač Mercedesa Luis Hamilton proglašen je sportskom ličnošću 2014. godine u izboru koji je organizovao Bi-Bi-Si.

Britanac, koji je u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 osvojio svoju drugu titulu svjetskog šampiona, osvojio je 34 odsto glasova u izboru, odnosno 209.920 glasova.

U borbi za prestižnu nagradu pobijedio je golfera Rorija Mekilroja, kojem je pripalo 20 odsto glasova, i atletičarku DŽo Pejvi, kojoj je otišlo 16 odsto glasova.

„Sjedio sam u publici i baš sam rekao da će Rori osvojiti. Zaista sam mislio da će nagradu osvojiti neko drugi“, rekao je Hamilton, koji je ove godine postao četvrti Britanac koji je osvojio titulu šampiona Formule 1 barem dva puta.

Hamiltonu je to prva nagrada koja se popularno zove „SPOTY“, a prethodno je bio drugi u izboru, iza DŽoa Kalzagija 2007. godine i sera Krisa Hoja godinu dana kasnije, prenosi B92.

„Hvala svima koji su glasali za mene, nisam očekivao toliku podršku. Ostao sam bez riječi. Ponosan sam i počastvovan što sam među takvim sportistima“, istakao je Hamilton.

Hamilton je na svečanost u Glazgovu došao sa svojim psom Roskom, a nagradu mu je uručio legendarni fudbaler Liverpula Keni Dalgliš. NJegovo ime pred 12.000 ljudi pročitao je bivši engleski ragbista DŽoni Vilkinson.

Pored Hamiltona, zvijezda svečanosti u Glazgovu bio je Hoj, najuspješniji britanski olimpijac svih vremena, koji je dobio nagradu za životno djelo. Hoj je šestostruki olimpijski šampion na velodromu, a iz biciklizma se povukao prije godinu i po dana.

Za najbolji tim u Velikoj Britaniji proglašena je ženska ragbi reprezentacija, koja je postala svjetski šampion.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se