18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Srpska uspješno odgovorila na izazove

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je Srpska nastala kao izraz volje srpskog naroda u BiH i da je pokazala sposobnost da uspješno odgovori na različite izazove.

„Republikom Srpskom srpski narod u BiH je snažno afirmisao svoju autonomiju. Iako su je mnogi osporavali u godinama koje su iza nas, Republika Srpska je sve više uvažavana“, rekao je Dodik na prijemu za uspješne studente, nagrađene učenike i sportiste povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana.

On je ocijenio da Republika Srpska pokazuje sposobnost da preživi mnoge izazove.

„Republika Srpska je nastala na ruševinama bivše Jugoslavije kao izraz volje srpskog naroda. Svih ovih godina se suočavala sa ogromnim problemima, na koje je uspjela da uspješno odgovori“, naglasio je Dodik.

On je izjavio da je veoma pohvalno što su studenti, nagrađeni učenici i sportisti postigli zapažene rezultate.

DŽudista Mitar Mrdić kaže da je u ovoj godini postao prvak Balkana.

„Podrška predsjednika Srpske je veoma važna sa sve sportiste, jer i u narednom periodu želimo da Republiku Srpsku promovišemo na najbolji način“, rekao je Mrdić.

Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Miloš Kovačević istakao je da je glumio u nagrađenoj predstavi koja je pripremljena povodom 100 godina od Početka prvog svjetskog rata.

„Svi uspješni studenti, sportisti i učenici zaista danas, zbog zapaženih rezultata, zaslužuju da budu na prijemu povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana“, rekao je Kovačević.

Nakon studenata, nagrađenih učenika i sportista, Dodik će organizovati prijem za članove Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, kulturnih i naučnih radnika, te predstavnika izdavača i Saveza nacionalnih manjina.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se