5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Demonstracije u Sent Luisu zbog brutalnog ubistva bh. državljanina

SENT LUIS – Mještani američkog grada Sent Luisa, koji su porijeklom iz BiH, održali su mirne proteste u naselju Bevo Mil negodujući zbog ubistva zemljaka Zemira Begića.

Tridesetdvogodišnjeg Begića, koji se u Sent Luis preselio ranije ove godine, juče su brutalno čekićem pretukla najmanje tri tinejdžera.

Šef gradske policije Sent Luisa Sem Dotson razgovarao je sa demonstrantima i izrazio žaljenje zbog smrtnog slučaja, te uvjerenje da motiv ubistva nije rasna ili etnička pripadnost.

„Nema indicija da je napad izvršen zato što je žrtva bila iz BiH. Takođe, ne postoje dokazi da su se napadači i žrtva znali od ranije“, tvrdi Dotson.

On je napomenuo da su zbog ovog slučaja privedena dvojica tinejdžera, da je policiji poznat nadimak trećeg napadača, te da ima indicija da je bio i četvrti.

Dotson je najavio da će biti pojačane policijske patrole u toj oblasti grada.

Jedan od demonstranata, Mirza Nukić, takođe porijeklom iz BiH, rekao je da su nezadovoljni i da žele da zaštite svoju zajednicu, te da nastoje da protesti prođu mirno.

Nukić je bio među pedesetak osoba koje su nakratko blokirale aveniju „Gravo“ u ulici Itaska u Sent Luisu.

Tinejdžeri su Begića napali na obližnjoj raskrsnici. Policija je saopštila da je bio u svom vozilu kada mu je oko sat vremena iza ponoći prišlo nekoliko mladih osoba, koje su udarale po vozilu.

U saopštenju se navodi da je Begić izašao iz vozila kako bi se suprostavio tinejdžerima, koji su ga napali čekićima.

Begić je pretrpio povrede glave, stomaka, lica i usta. Preminuo je u Univerzitetskoj bolnici u Sent Luisu.

Pojedini demonstranti naveli su da ovo nije prvi slučaj ubistva državljanina BiH u Sent Luisu, precizirajući da je u maju prošle godine pljačkaš prodavnice iz vatrenog oružja u naselju Bevo Mil usmrtio Harisa Gogića /19/.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se