5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Zanimljive prednosti kantarionovog ulja

Kantarionovo ulje je uz kokosovo, maslinovo i ulje crnog kima najtraženije zdravo ulje na našim prostorima. Njegove prednosti su mnogobrojne i zaista imajući to u vidu nije ni čudo što je ovo ulje toliko traženo i popularno.

Ulje od kantariona može se koristiti kako za unutrašnju tako i za spoljašnju potrebu. Ukoliko se primjenjuje unutrašnje jako je dobar prirodni antibakterijski preparat pomoću kog se čak može ublažavati i depresija i razna stresna stanja.

Kada je riječ o spoljašnjoj upotrebi, najčešće se kantarionovo ulje koristi za njegu kose, negu kože kao i za razne upale, infekcije ili proširene vene.

Prije bilo kakve upotrebe ovog ulja, trebalo bi da se posavjetujete sa svojim ljekarom. Ukoliko dobijete zeleno svjetlo i ukoliko ne koristite neke druge lijekove odnosno medikamente, ovo ulje se obično koristi tri puta dnevno, preventivno ili za određene zdravstvene probleme. Najčešće se preporučuje uzimanje 3 puta dnevno, i to nakon obroka po jedna mala kašičica.

Ukoliko se odlučite da kantarionovo ulje koristite spoljašnje, trebate znati da je ono jako efikasno za njegu kose i njegu kože. Kada je riječ o nezi kose, bitno je napomenuti da ulje od kantariona deluje tako što smanjuje mašćenje kose, vraća joj stari sjaj i daje joj budnost. Takođe, ukoliko imate problema sa sporijim rastom ili opadanjem kose, ovo ulje vam može pomoći i kod tih stvari. Dovoljno je da pomješate jednu kap kantarionovog ulja sa prirodnim šamponom za kosu i da sa njim operete kosu, dobro ga utrljavajući među vlasi kose. Nakon utrljavanja potrebno je da dobro isperete kosu vodom.

Pored odličnog efekta na zdravlje naše kose, kantarionovo ulje ima niz prednosti i za našu kožu. Pa tako pomoću njega možete tretirati razne nepravilnosti ili bolesti kože kao što su strije, akne i slično.

Ukoliko ga želite koristite direktno na koži, dovoljno je da to činite jednom dnevnom, tako što ćete kantarionovo ulje nanijeti na predio kože koji želite da tretirate, u tankom sloju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se