12 C
Zvornik
19. април 2024.

Sutra pregovori upravnog i štrajkačkog odbora

SREBRENICA – Vršilac dužnosti direktora Rudnika boksita „Srebrenica“ Mladen Radić izjavio je Srni da će sutra početi pregovori poslovodstva i Upravnog odbora rudnika sa članovima Štrajkačkog odbora i predsjednikom Granskog sindikata rudara i metalaca Republike Srpske Tanetom Peulićem o zahtjevima radnika i definisanju uslova za nastavak rada.

Radnici traže isplatu dvije zaostale bruto plate, definisanje uslova rada i isplatu plata u zimskom periodu kada se ne obavlja eksploatacija rude na površinskim kopovima.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Rade Grujičić kaže da će, u zavisnosti od ishoda pregovora Štrajkačkog i Upravnog odbora, sindikalna organizacija odlučiti da li će biti nastavljen štrajk započet prije sedam dana.

Ako poslovodstvo ne ispuni njihove zahtjeve, radnici su najavili podnošenje krivične prijave protiv odgovornih za potpisivanje nepovoljnih ugovora sa izvođačem radova i nesavjesno poslovanje.

Radnici Rudnika boksita „Srebrenica“ već sedam dana su u štrajku jer poslovodstvo nije odgovorilo na njihove zahtjeve i isplatilo im dvije od pet zarađenih plata.

Eksploatacija i isporuka rude kupcu prekinuti su do ispunjenja radničkih zahtjeva, kažu u Štrajkačkom odboru.

Od najave štrajka, prije 15 dana, poslovodstvo najavljuje isplatu jedne plate, ali ona do danas nije isplaćena.

Srebrenički rudnik boksita zapošljava 43 radnika.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se