DruštvoVIJESTI

Šest negativnih izvještaja predato tužilaštvu

BANJALUKA – Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota izjavio je da je glavnom republičkom tužiocu do sada dostavljeno šest negativnih izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske i da je vidljivo da je stepen poštivanja zakona i drugih propisa i pravila nešto niži nego u prethodnom periodu.

On je naveo da se šest negativnih izvještaja odnosi na „Željeznice Srpske“, opštine Vlasenica, Ribnik i Nevesinje, Dom zdravlja Trebinje i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Šnjegota je za „Glas Srpske“ rekao da se neusklađenosti zakona i propisa do kojih se dolazi u revizijama najčešće odnose na nepoštivanje budžetskih pravila i procedura koje se odnose na postupke javnih nabavki robe i usluga, kao i nepravilnosti u postupcima zapošljavanja i utvrđivanja pojedinih prava iz radnog odnosa, te u vezi sa funkcionisanjem sistema internih kontrola.

On je dodao da je u toku revizija u preduzeću „Putevi Republike Srpske“, kao i u nekoliko domova zdravlja i toplana.

Šnjegota je najavio da je za narednu godinu planirano provođenje ukupno 65 finansijskih revizija, od čega 10 u javnim preduzećima, te da da bude okončano šest revizija učinka i jedan od dva naknadna pregleda s ciljem ocjene stepena provođenja datih revizorskih preporuka.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close