naslovnaSvijetVIJESTI

Putin: Naprosto, jači smo od svih

Odluke o situaciji u vezi sa Krimom bile su dobro promišljene i nema sumnje u njihov uspjeh, jer je istina na strani Rusije, kaže ruski predsjednik Vladimir Putin

„Naprosto, jači smo. Jači od svih. Zato što smo u pravu. Istina je moć. Kada Rus osjeća da je u pravu, nepobjediv je“, rekao je Putin intervjuu u okviru projekta agencije Tass „Najviši zvaničnici“.

Na pitanje da li su procijenjene sve posljedice postupaka Rusije u vezi sa Krimom, ruski predsjednik je odgovorio potvrdno.

„Da. To je strateška odluka“, naveo je on i dodao da vjeruje da će se u vezi sa Krimom sve dobro završiti, prenosi RTRS.

„Jeljcin ‘postao’ alkoholičar čim je počeo da brani Jugoslaviju“

Šef Kremlja je istovremeno istakao da Rusija ne planira da se nadmeće sa zapadnim zemljama niti da podiže novu „Gvozdenu zavjesu“, ali da želi da se bori za svoje geopolitičke interese.

„Čim Rusija stane na svoje noge, postane jača i pretenduje da brani svoje interese van svoje teritorije, mišljenje o njoj i o njenim liderima se promjeni u tren oka“, kazao je on i podsjetio da je tako bilo i kada je prvi predsjednik Rusije Boris Jeljcin stao u odbranu Jugoslavije.

Na najvišim nivoima, svijet je sve odobravao, rekao je Putin i dodao da je Zapad sa jednoglasnim odobravanjem prihvatao sve što je on (Jeljcin) radio.

„Ali, čim je glasnije progovorio u odbranu Jugoslavije, odmah se, u očima zapadnjaka, pretvorio u alkoholičara i lošeg, poročnog čovjeka“, rekao je Putin.

Svi su, dodao je, odjednom saznali da Jeljcin voli da popije.

„A šta, zar je to ranije bila tajna? I zar je bilo ikog ko za to nije znao? Svi su to znali, ali to nije smetalo njegovim kontaktima sa svijetom“, rekao je Putin.

„Ali, čim je došao trenutak da se brane ruski interesi na Balkanu i čim je on (Jeljcin) to otvoreno rekao, pretvorio se u neprijatelja Zapada“, konstatovao je Putin.

Prema njegovim riječima, danas je situacija slična po pitanju Ukrajine gdje se pretpostavlja da Rusija ima interese, ali joj se osporava da ih brani, prenosi Tass.

Tagovi
Back to top button
Close
Close