18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Potpisani tripartitni sporazumi u okviru projekta „Roma ekšn“

ZVORNIK – Danas su u opštini Zvornik potpisani tripartitni sporazumi sa 13 korisnika u okviru Projekta „Roma ekšn – Podrška socio-ekonomskom uključenju romske populacije u BiH putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem lokalnih vlasti“, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđuje Evropska Unija, sufinansira ga opština Zvornik, dok je realizator projekta Humanitarna organizacija „Hilfsverk“ iz Austrije.

– Vrijednost projekta je 270.000 KM, od čega opština Zvornik učestvuje sa 80.000 KM. Trećina objekata se grade od temelja, a ostali se rekonstruišu, a nalaze se u mjesnim zajednicama od Drinjače do Kozluka – rekao je Željko Smiljanić, predsjednik Komisije u projektu „Roma ekšn“ u opštini Zvornik.

Muris Mićijević, projekt menadžer Hilfsverka pojasnio je da danas potpisanim ugovorima korisnici daju saglasnost za sanaciju stambenih jedinica.

Radovi će biti završeni u narednih 45 dana, a glavni cilj Projekta je da se romskoj populalciji stvori minimum uslova sa normalno stanovanje, odnosno da se uključe i budu dio društva.

Smiljanić je izrazio očekivanje da će se ovaj projekat nastaviti kroz obezbjeđivanje ekonomske pomoći za održivost povratka.

Potpisnici sporazuma su korisnici, te načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i direktorica „Hilfsverk Austria Internešnl“ za BiH Suzana Jašarević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se