9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Kovačić: Dodik imao vrlo zapažen nastup

BEOGRAD – Sjednica Trilateralne komisije u Beogradu je završena i vrlo brzo će se vidjeti njeni efekti u smislu investicija, dok je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imao vrlo zapažen nastup i dao interesantne ideje o pitanju BiH, rekao je Srni predsjednik srpskog ogranka evropske Trilaterale Jovan Kovačić.

„Dodik je bio jako izbalansiran, državnički je nastupao, preneo je viđenje situacije u BiH, koji su problemi. Dao je interesantne ideje kako napred. Zaključak i jeste da postoji dobra volja kod predsednika Dodika da se uradi i reši nešto po pitanju BiH – da ide napred sa svim problemima koje ima i složenom strukturom BiH“, rekao je Kovačić.

On je dodao da su moćni ljudi iz Trilaterale, koji su učestvovali na skupu u Beogradu, odavno čuli za Republiku Srpsku i spremno dočekali predsjednika Dodika, čuli njegovo izlaganje, koje je bilo jako zapaženo, kao i probleme koje je iznio.

Kovačić je istakao da zaključci i utisci sa ovog skupa, koji je održan protekla tri dana u hotelu „Kraun plaza“, tek treba „da se donesu i slegnu“, te da je činjenica da će u vrlo kratkom roku početi da se vide prvi efekti u smislu investicija i dalje saradnje sa mnogim velikim svjetskim kompanijama.

On je rekao da su učesnici skupa otišli sa izvanrednim utiscima o Srbiji, o organizaciji, o svim učesnicima, a naročito o izlaganju srpskog premijera Aleksandra Vučića i drugih balkanskih lidera.

Naredna plenarna sjednica Trilaterale biće održana u Seulu u aprilu iduće godine, a sjednica evropske Trilaterale u Kopenhagenu za godinu dana.

Osim Dodika i Vučića, skupu iz regiona prisustvovali su i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov, kao i ostali zvaničnici Srbije i biznismeni.

Na beogradski sastanak Trilaterale došlo je oko 180 istaknutih gostiju, među kojima su izvršni direktor „Rotšild grupe“, predsjednik „Goldman saksa“, kao i bivši i sadašnji političari.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se