9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Jutros gusta magla i mraz

BANJALUKA – Gusta magla jutros smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada i Doboja, odnosno dolinom rijeka Bosne i Spreče, a mraza ima u višim planinskim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozačima se savjetuje da posebno oprezno voze na dionicama koje prolaze kroz usjeke, zbog mogućih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Iz AMS podsjećaju i na obavezno posjedovanje zimske opreme, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi gdje je obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije.

I dalje je zbog radova na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, ali se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac – Crna Rijeka i Karanovac – Mitrovići zbog izvođenja radova usporeno je odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnih puteva Šešlije – Johovac i Johovac -Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, od 8.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na lokalnom putu Doboj Novi tri do manastira na Ozrenu do 15. decembra biće obustavljen saobraćaj zbog gradnje mosta u mjestu Tekućica. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu magistralnog puta Doboj /Poljice/ – Stanić Rijeka.

U Federaciji BiH radovi se izvode na putnim pravcima Tuzla – Šićki Brod,Jajce – Banjaluka, LJubuški – Čapljina i Čapljina – Stolac i na tim dionicama obavezno je poštivanje saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se