10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Dolaskom Rame uniženo dostojanstvo građana

BEOGRAD  Srpski sabor „Zavetnici“ poručio je u otvorenom pismu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da je odlukom da primi u zvaničnu posjetu albanskog premijera Edija Ramu uniženo dostojanstvo svih građana Srbije i ugrožen državni suverenitet i teritorijalni integritet.

Delegacija „Zavetnika“ predala je danas na pisarnici Vlade Srbije otvoreno pismo Vučiću, a prethodno su predstavnici ove organizacije pokušali u manjem broju da priđu zgradi Vlade i održe najavljeni protestni skup, ali su ih u tome onemogućile jake policijske snage.

Član Srpskog sabora „Zavetnici“ Milica Đurđević rekla je novinarima da je Ramin dolazak u Beograd jedan od najvećih diplomatskih incidenata u istoriji, čime je još jednom unižen srpski narod i poslata poruka kakve pretenzije Albanije ima prema Srbiji.

„Albanski premijer dolazi u Beograd da još jednom ponovi svoje pretnje da bi Srbiji bilo bolje da što pre i zvanično prizna nezavisnost Kosova“, kaže Đurđevićeva.

Ona je navela da je Rama i prije dolaska u Srbiju iskazao nečuvenu drskost nakon incidenta na fudbalskoj utakmici na stadionu „Partizana“ kada je, umjesto da smiri tenzije, podržao nacionalizam huligana.

Đurđevićeva je rekla da je u pismu premijeru Srbije posebno ukazano na potrebu da se Srbija kao država založi za prava Srba u Albaniji, koji su, kako kaže, najobespravljenija nacionalna manjina u Evropi, ako ne i u svijetu.

„Poručili smo premijeru, ako ovo pismo do njega dođe, da Rami prenese da konačno počne da uvažava Srbe u Albaniji“, rekla je Đurđevićeva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se