12 C
Zvornik
24. април 2024.

Đoković: Najljepši osjećaj je držati bebu u naručju

LONDON – Nakon što je drugi put zaredom odbranio trofej na završnom mastersu sezone i treću godinu u nizu završio na prvom mjestu ATP liste najbolji srpski teniser Novak Đoković najavio je pohod na Rolan Garos, jedini grend slem koji mu nedostaje.

Uz to se oženio i dobio sina Stefana kojem će se potpuno posvetiti do početka priprema za novu sezonu.

– Jedva čekam, radujem se tome. To je najlepši osećaj koji sam iskusio zajedno sa svojom suprugom, da držim bebu u naručju. U narednih nekoliko nedelja će biti dosta toga umesto držanja reketa u ruci – rekao je Đoković.

Mnogi su se uplašili da bi rođenje sina moglo da skrene Novaku pažnju sa teniskih obaveza. Ali, od kada se Stefan rodio Novak je djelovao nepobjedivo na terenu. Fenomenalnim partijama tokom prošle sedmice Đoković je potvrdio da je nedodirljivi vladar svjetskog tenisa.

– Očigledno je da nisam ovako želeo da okončam sezonu. Veoma mi je žao Rodžera. U svakom slučaju osvojen trofej je veliki rezultat za mene, ali o tome je sada teško pričati. Nisam od onih igrača koji slave kada pobede na ovakav način. Moram da se osvrnem na čitavu sezonu i ovaj pehar je upravo vrhunac truda koji sam uložio ove godine. Veoma sam srećan što sam u prilici da stojim ovde sa trofejem u rukama – rekao je srpski teniser na terenu prilikom dodjele pehara.

Novak je u 2014. godini imao tri bolna poraza. U četvrtfinalu Australijen opena protiv Stanislasa Vavrinke, u finalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala i u polufinalu US opena protiv Keija Nišikorija. Ali uspio je još jednom da se podigne, osvojio je Vimbldon, a u finišu sezone odbranio je prvo mjesto na ATP listi.

– Nalazim se na vrhuncu karijere. Fizički se osećam sjajno. Veoma sam motivisan da nastavim da igram na najvišem nivou. Dok god je tako, trudiću se da se borim za prvo mesto i najveće titule u ovom sportu – kazao je Đoković.

Prva stvar koju će Novak pokušati da uradi jeste da povrati trofej na Australijen openu, ali će sigurno ponovo u fokusu biti osvajanje Rolan Garosa, jedinog grend slema koji mu nedostaje. Upravo mu je poraz u finalu u Parizu od Nadala najteže pao. Imao je set prednosti, igrao je sjajno, ali je Španac uspio da iskoristi fizički pad i preokrene.

– Rolan Garos je bio i ostaje jedan od najvećih mojih ciljeva. Nastaviću da pokušavam. Svaka grend slem titula je posebna stranica u istoriji ovog sporta. Naravno, prvo mesto na ATP listi je takođe jedan od najvećih izazova – istakao je Đoković.

Iako nije bilo finala između Đokovića i Federera u Londonu, srpski teniser odigrao je egzibiciju sa Endijem Marijem umjesto toga. On je savladao Britanca sa 8:5, a tokom meča je stigao i da se rukuje sa menadžerom Čelzija Žozeom Murinjom. Novak je prilikom jednog poena preskočio ogradu i rukovao se sa legendarnim trenerom. (Agencije)

Novak će godinu završiti sa 11.510 bodova, Federer sa 9.700 trećeplasirani Nadal sa 6.8354, četvrti Vavrinka sa 5.295… Viktor Troicki godinu je završio kao 99. igrač svijeta sa 558. bododva.

Titule u 2014.

Indijan Vels (masters)

Majami (masters)

Rim (masters)

Vimbldon (grend slem)

Peking (ATP 500)

Pariz (masters)

Učinak u 2014.

62 – pobjede ukupno

8 – godina zaredom u kojoj je imao barem 60 pobjeda

20 – Top 10 pobjeda na ATP

7 – osvojio turnira

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se