15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Započet uspješan proces formiranja vlasti

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tokom današnjih konsultacija o imenovanju mandatara za sastav nove vlade Srpske, istakao je da je započet uspješan proces formiranja vlasti u Srpskoj, te da postoji stabilna većina u Narodnoj skupštini i za izbor vlade.

Na sastanku sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dodik je naglasio da je opredjeljenje vlasti u Srpskoj da ne bude smanjenja plata u javnom sektoru, ali da će biti umanjenja javne potrošnje, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Dodik je upoznao predstavnike Unije udruženja poslodavaca o osnovnim pravcima politike koju će provoditi kao predsjednik Srpske, kao i o očekivanjima koje ima od budućeg predsjednika Vlade Republike Srpske.

Na sastanku sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske Dodik je rekao da će institucije nastaviti da i dalje zajedno rade na rješavanju pitanja boračke populacije i poboljšanju njihovog položaja u društvu, te da očekuje da Boračka organizacija i ubuduće bude partner u dijalogu.

„Udruženje penzionera i Unija studenata Republike Srpske predstavljaju važan segment našeg društva i njihovi stavovi i mišljenja bili su i biće od velike važnosti za institucije Republike“, poručio je Dodik rukovodstvima ovih udruženja tokom današnjeg razgovora.

Na sastanku je razgovarano o položaju studenata i penzionera u Republici Srskoj i načinima poboljšanja njihovog statusa u društvu.

Konsultacije o imenovanju mandatara za sastav vlade Republike Srpske Dodik je obavio i sa SNSD-om, DNS-om, SRS-om, NS-om, SP-om, PUP-om i koalicijom „Domovina“, te sa predstavnicima Saveza sindikata Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se