9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Bez dogovora o zajedničkom formiranju vlasti

BIJELJINA – Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić i predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Dragan Đurđević izjavili su nakon današnjih pregovora u Bijeljini da razgovori o formiranju vlasti u Republici Srpskoj „ostaju otvoreni i da nijedan blok još nema 42 potpisa za većinu u Narodnoj skupštini“.

„Velikim dijelom smo saglasni u političkim stavovima, konstruktivni razgovori o mogućnosti buduće saradnje su otvoreni i vjerujem da ćemo se na kraju naći na istoj političkoj strani“, rekao je Bosić novinarima.

On je najavio razgovore SDS-a sa predstavnicima DNS-a i NS-a, za koje je kaže da ima usmenu saglasnost njihovih lidera.

Bosić je ocijenio da između SDS-a i SRS-a postoji „veliki stepen saglasnosti oko situacije u društvu i potrebe da se napravi iskorak ka izlasku iz krize“.

On je iznio ubjeđenje da će Savez za promjene uspjeti da prikupi 42 potpisa za većinu u Narodnoj skupštini i da će, uz stranke iz Federacije BiH, imati mogućnost da formira vlast u Republici Srpskoj.

Đurđević je nakon razgovora sa predstavnicima SDS-a rekao da ove stranke imaju dosta dodirnih tačaka, što se i ranije potvrdilo u praksi, ali da će o prijedlozima i SDS-a i SNSD-a odlučivati organi stranke i koalicija okupljena oko DNS-a.

„Razgovori su otpočeli, sigurno da ova knjiga nije zatvorena i da ćemo u budućnosti imati dobru i korektnu saradnju, što ne znači da ćemo postići korektan ili konkretan dogovo“, rekao je on.

Đurđević je poručio da taj korektan dogovor u nekom narednom periodu ne znači da SRS želi bilo koga da ucjenjuje mjestima u Vladi Republike Srpske i da o tome danas nije ni bilo razgovora.

Prema rezultatima izbora, SRS je postala parlamentarna stranka koja će u Narodnoj skupštini imati jednog poslanika iz Bijeljine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se