10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Beker: Đoković će kao otac biti bolji teniser

MONTE KARLO – Trener prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića Boris Beker zadovoljan je prvom godinom saradnje sa Srbinom, a smatra da će iduća biti još bolja.

Nekadašnji njemački teniser, zajedno sa Marijanom Vajdom, uspješno je predvodio Đokovića. Sezonu su završili na najbolji mogući način, osvajanjem trofeja na završnom mastersu u Londonu. Najznačajniji trofej je onaj na Vimbldonu.

– Prvu godinu s Noletom ocijenio bih najvišom ocjenom. To je zasluga cijelog tima. Ne bismo uspjeli bez pomoći Vajde. Moram reći da nijedan drugi igrač nije bio na Noletovom nivou ove godine – rekao je Beker.

Đoković je ove godine imao velike promjene na privatnom planu pošto se oženio i postao otac. Međutim, Nijemac smatra da će kao otac biti još bolji teniser naredne sezone kada ga očekuje borba za ostanak na prvom mjestu ATP liste.

– Oženio se i postao otac. Nije mala stvar igrati turnire kad ti je u blizini trudna žena. Bračni život nije krevet posut ružama, znam to iz ličnog iskustva. Poznajem dosta tenisera koji nisu uspjeli da održe visok nivo poslije ženidbe. Ali Nole je svjestan da je uređen privatni život preduslov za vrhunske rezultate i uspjehe. Ne sumnjam u njega, zasad je sve savršeno – dodao je Novakov trener.

Ciljevi za narednu sezonu su im veliki, a glavni je osvajanje jedinog grend slema koji Novaku nedostaje, Rolan Garosa. Srpski teniser je po broju osvojenih titula pretekao Bekera koji tvrdi da je srećan zbog toga.

– Tako sam mu držao motivacione govore. Nas dvojica smo prijatelji, ali sam mu i trener. U 2015. godini moramo da odbranimo mnogo poena. Želimo grend slem titule, a Pariz je visoko kotiran na našoj listi – zaključio je Beker.

Naredna sezona

Kao i ove, Beker će i sljedeće godine biti prisutan 20 sedmica u štabu Novaka Đokovića, a nastavak saradnje biće već u prvim danima 2015. godine.

– Sezona je gotova i sada je vrijeme za porodicu. Jedva čekam Božić, a onda od 1. januara Nole počinje turnire u Abu Dabiju, Dohi i Australijen open – zaključio je Beker.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se