12 C
Zvornik
20. април 2024.

Vangabaritni teret na relaciji Modriča-Stanari

BANJALUKA – Za danas u 8.00 časova najavljeno je kretanje vangabaritnog tereta /dužine 45 metara, širine 4,30 metra i visine šest metara/ na relaciji Modriča – Šešlije – Rudanka – Stanari, pa na ovoj dionici treba voziti oprezno, uz obavezno poštivanje uputstava ovlašćenih lica i policije iz pratnje.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Tare, na graničnom prelazu Hum /putni pravac Brod na Drini – Šćepan Polje/, i danas će od 9.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 časova doći do privremene obustave saobraćaja. Planirano je da ovakav režim saobraćaja bude aktuelan do subote, 1. novembra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Prijedora gusta magla jutros smanjuje vidljivost, a na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros mjestimično vlažni ili mokri.

Zbog deminiranja terena /na lokalitetu „Zemljište Mitre Đuričić“/ na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, od 8.00 do 15.00 časova aktuelne su povremene polučasovne obustave saobraćaja.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rogolji – Mrkonjić Grad – Jezero, na lokalitetu raskrsnice Petlja, zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na raskrsnici /mostu/ Petlja, odnosno vozila se preusmjeravaju alternativnim pravcem dok se ne zamijene dilatacione naprave na mostu.

U toku je sancija mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na magistralnom putu M-5 dionica Rogolji – Mrkonjić Grad – Jezero, zbog čega su aktuelne povremene obustave saobraćaja. U početnoj fazi radova saobraćaće se naizmjenično jednom kolovoznom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Za vrijeme potpune obustave saobraćaj će za sva vozila biti preusmjeravan na obilaznicu oko mosta dužine od 150 metara na mostu Paljevac i na mostu Balkana na obilaznicu u dužini od 370 metara.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka -Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka, i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići, zbog radova, svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen je režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izgradnje oborinske i fekalne kanalizacije saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, u mjestu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraća jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta /radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova/.

Jednom trakom, zbog odrona, saobraća se na regionalnim pravcima Sikirići -Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača. Zbog klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon -Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog deminiranja terena u Hrvatskoj, u zoni petlje Okučani i dijela auto-puta A3 Bregana – Lipovac, danas od 8.00 do 13.00 časova za sva vozila zatvoren je izlaz/ulaz na auto-put A3 Bregana – Lipovac na čvoru Okučani. Za to vrijeme, u funkciji su izlazi/ulazi na A3 Nova Gradiška i Novska.

Zbog praznika Svi Sveti, od danas u 13.00 časova, pa do 3. novembra u 8.00 časova deminiranje se neće izvoditi, pa će se u tom periodu saobraćati redovno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se