20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Uskoro obnova šest romskih kuća

SREBRENICA – U Srebrenici je pri kraju obnova šest romskih kuća na području ove opštine u okviru projekta „Stambeno zbrinjavanje Roma“, za šta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedilo 95.000 KM, a opština Srebrenica 12.560 KM, potvrdio je Srni stručni saradnik za povratak u ovoj opštini Abdurahman Omić.

Omić je podsjetio da je prošle sedmice završen prošlogodišnji projekat obnove dvije stambene jedinice za interno raseljene srpske i šest kuća za povratničke bošnjačke porodice.

Ove kuće obnovljene su sredstvima Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Ministarstva za izbjegle i raseljene osobe FBiH.

Omić je rekao da je resorno ministarstvo u FBiH izabralo izvođača radova za obnovu 14 bošnjačkih kuća po sistemu „ključ u bravu“ i taj posao bi trebalo da bude završen do aprila.

Prema podacima opštinske Službe za obnovu i povratak na srebreničkom području, obnovljena je 2.721 kuća od 6.400 porušenih i devastiranih, dok je još 2.795 vlasnika podnijelo zahtjeve za obnovu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se