27 C
Zvornik
23. јул 2024.

Ulje kokosovog oraha ubija ćelije raka?

Potencijal kokosovog ulja u borbi protiv raka tek je nedavno otkriven. Najnovija laboratorijska istraživanja pokazuju kako je glavni sastojak kokosovog ulja – laurinska kiselina zaslužna za uništenje 93 odsto ćelija raka debelog crijeva – i to u samo 48 sati tretmana.

Laurinska kiselina je, piše “Health Living“, otrovala ćelije raka istovremeno oslobađajući oksidativni stres (višak kiseonikovih radikala) i smanjujući nivo glutationa koji ćelije raka trebaju kako bi se zaštitile od viška kiseonikovih radikala.

Odavno je poznato da je kokosovo ulje odlično sredstvo u borbi protiv mnogih bolesti. Ono je pravi lijek protiv mnogih virusa, bakterija, gljivica i parazita. Dobar je za varenje, jetru, kao i kožu i zarastanje rana.

Kokosovo ulje od nedavno se koristi i kod liječenja srčanih bolesnika, protiv Alchajmera, ali i dijabetesa. Iako ova studija ne govori kako je kokosovo ulje stopostotni lijek za rak, govori kako je u prirodi mnogo namirnica koje nam mogu pomoći u borbi protiv pošasti novog doba.

Dnevnik.hr/Kurir-info.rs

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se