Crna hronikaVIJESTI

Uhapšeno sedam falsifikatora novca

SARAJEVO – U akciji kodnog naziva „Titanium“, koju provode policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ na području Tuzle i Tuzlanskog kantona, slobode je lišeno sedam lica osumnjičenih za krivotvorenje novca.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH navodi se da će oni u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.

Na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, a pretresi se vrše na ukupno devet lokacija.

Iz Tužilaštva BiH navode da je cilj ove akcije otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe, čiji su pripadnici više mjeseci vršili krivična djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute evro, u apoenima od 500 evra, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

Akcija „Titanium“ provodi se po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, a rezultat je višemjesečne istrage protiv lica osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala i krivotvorenja novca.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close