18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

UEFA danas odlučuje o kazni

BEOGRAD – Evropska fudbalska unija /UEFA/ danas bi trebalo da donese odluku u okviru disciplinskog postupka protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog incidenata na utakmici u Beogradu.

UEFA je ranije saopštila da je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava i projektila, nasilja u publici, ulaska navijača na teren, manjkave organizacije utakmice i upotrebe lasera.

Postupak je pokrenut i protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog odbijanja da se meč nastavi i zbog uvredljivog transparenta.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se 14. oktobra u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

Utakmica je prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavio kvadrokopter na daljinsko upravljanje – dron, koji je nosio zastavu takozvane velike Albanije.

Mediji prenose da postoji nekoliko mogućih scenarija za odluku UEFE – službeni rezultat 3:0 za jednu od ekipa, odigravanje meča na neutralnom terenu sa ili bez publike ili da se meč ponovo odigra u Beogradu pred praznim tribinama.

Ključ odluke je u rukama delegata meča Harija Bina, a u korist Srbiji može ići Pravilnik UEFA koji zabranjuje političku propagandu, a zastava takozvane velike Albanije pokrenula je incidente na stadionu.

Fudbalski savez Srbije, najvjerovatnije, će biti kažnjen novčano ili igranjem bez publike zbog bacanja predmeta na teren, paljenja baklji i ulaska navijača na teren.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se