13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

U zvorničkom SŠC održan javni čas fizičkog vaspitanja

ZVORNIK – Profesori fizičkog vaspitanja iz zvorničkog SŠC „Petar Kočić” realizovali su projekat „Javni čas fizičkog vapistanja” koji je finansijski podržao Nansen dijalog centar iz Sarajeva u vrijednosti od 800 KM.

Času su prisustvovala djeca uzrasta do 10 godina kojima je prezentovano pravilno izvođenje vježbi, što je po riječima Stanislava Dragutinovića nosioca projekta i člana Nansen kooridnacionog odbora glavni zadatak projekta.

– Cilj projekta je da propagira pravilno fizičko vježbanja kod djece jer ih mnogi u ranom uzrastu vezuju za klubove, a prvo bi trebalo da im razvijemo ljubav prema vježbanju. Potom treba insistirati na pravilnom izvođenju vježbi kako bi to znanje i vještine mogli primijeniti u različitim sportovima – rekao je Dragutinović i dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje realizuju u saradnji sa Nansen dijalog centrom iz Sarajeva.

– Od navedenog novca kupili smo opremu potrebnu za izvođenje časa u vrijednosti od 700 KM, dok je 100 KM utrošeno za posluženje učesnika časa – naveo je Dragutinović.

Istoga dana kordinator Nansen dijalog centra iz Sarajeva Genc Goranci održao je seminar u školi sa 20 učenika koji su predstavili četiri mani projekta u vrijednosti od po 250 KM koje će đaci realizovati do kraja školske godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se