Crna hronikaVIJESTI

U krovu autobusa bh. registracija pronađeno 100. 000 cigareta

Na graničnom prelazu Gostun carinici su otkrili pokušaj krijumčarenja 100 000 cigareta u krovu autobusa.

Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju prilikom kontrole autobusa, bh. registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Bijeljina.

Autobusom je, kako se navodi u saopštenju Uprave carina, upravljao 29-godišnji državljanin BiH koji je carinskom službeniku kazao kako nema ništa prijaviti za carinjenje.

„Nakon pregleda putnika i prtljaga, carinici su odlučili da pregledaju i fabričke šupljine autobusa. Koristeći endoskopsku kameru, u krovnim ventilacijskim  šupljinama koje služe za zagrijevanje i hlađenje kabine autobusa otkrivena je veća količina cigareta“, navodi se u saopštenju.

Iz šupljina, s lijeve i desne strane krova, izvađeno je 500 boksova cigareta strane proizvodnje sa i bez akcizne markice.

Najviše je bilo cigareta marke “MN“, a potom i marki “Trokadero“, “Monte“, “Bond“, “Pride“, “BB“, “Merilyn Slims“, a ukupna vrijednost cigareta procijenjena je na preko 6. 000 evra.

„Vozač je rekao da su cigarete njegove, ali da za njih ne posjeduje nikakvu dokumentaciju, zbog čega su privremeno zadržane u carinskoj ispostavi Gostun do predaje u skladište carinarnice Užice“, dodaje se u saopštenju.

Tagovi
Back to top button
Close
Close