23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Svečana akademija povodom pet decenija rada „Naše radosti“ (foto)

ZVORNIK – Sinoć je u Domu omladine održana Svečana akademija povodom 50 godina rada Dječijeg vrtića „Naša radost“.

Direktor Vukomir Stanković rekao je da je vrtić počeo sa radom 1964. godine sa 20 djece i dva vaspitača, dok danas ima blizu 350 djece sa kojima radi 26 vaspitača.

– U odnosu na vrijeme kada je vrtić nastajao, mi smo danas izrasli u veliku i uspješnu ustanovu, a imamo i odjeljenja po mjesnim zajednicama, u namjeri da što većem broju mališani pružimo iste uslove predškolstva – rekao je Stanković.

On je podsjetio da se vrtić 2002. godine uselio u namjenski objekat koji je savremeno i po svim standardima opremljen. Tadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik 2007. godine zvorničkom vrtiću donirao sprave za dvorište, a Opština Zvornik travnati pokrivač. Nekoliko godina kasnije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao je 30.000 KM i tim sredstvima kuhinja je opremljena novim uređajima, a opremljena je i sportska sala za mališane.

Stanković se pohvalio i da je ove godine Skupština opštine Zvornik dodijelila ovoj jedinoj zvorničkoj predškolskoj ustanovi Zlatnu medalju „Stanko Nikolić“ za društveno odgovoran rad.

– To nam je veliko priznanje i satisfakcija za dosadašnji rad i podstrek da radimo još bolje ubuduće. Drago nam je i da su roditelji shvatili da je naš vrtić mjesto gdje se njihova djeca obrazuju i vaspitavaju, a ne samo čuvaju – istakao je Stanković koji je dodao da se zaposleni usavršavaju, te da redovno pohađaju planirane seminare, kao i da se svake godine nabavljaju nova didaktička sredstva i igračke.

Prisutnima u sali Doma omladine obratio se i profesor Pero Spasojević sa Pedagoškog fakulteta iz Bijeljine.

– Čast je prisustvovati ovakkvom skupu koji su najviše uljepšala djeca. Moja poruka roditeljima jeste da od ranog učenja i ranijeg uključivanja djece u sistematsko učenje daleko najveće koristi imaju djeca. Društvo koje nema razumjevanja za potrebe predškolske djece ima razloga da strahuje za svoju budućnost – poručio je Spasojević.

Svojim nastupom mališani iz vrtića oduševili su publiku, kao i učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ i KUD-a „Sveti Sava“.

U vrtiću je, povodom 50 godina rada, otvorena i izložba slika koje svjedoče o radu ove ustanove u prethodnih pet decenija, a sutra će biti održan Festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva uz učešće 12 predškolskih ustanova iz Republike Srpske i Srbije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se