5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Sredstva za 20 najboljih biznis planova

SREBRENICA – Međunarodna organizacija „Ker internešnel“ sa partnerima obezbijediće 160.000 KM za realizaciju 20 odabranih najboljih biznis planova koje će napisati polaznici obuke, koju će organizovati iz oblasti poljoprivrede.

Menadžer kancelarije ove organizacije u Srebrenici Branislav Tanasijević rekao je Srni da je raspisan javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih za obuku i da je otvoren do 7. novembra.

Javni poziv raspisan je za prijavljivanje žena iz Srebrenice i Bratunca koje se bave poljoprivrednim preduzetništvom, kao i za individualne poljoprivredne proizvođače iz ove dvije opštine.

„Obuka za pisanje projekata iz oblasti poljoprivrede biće organizovana i za zainteresovane predstavnike zemljoradničkih zadruga, te malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom hrane, te za nezaposlene inženjere poljoprivrede iz ovih i opština Milići i Vlasenica“, precizirao je Tanasijević.

Prema njegovim riječima, planirano je da obuku pisanja biznis planova pohađa ukupno 100 učesnika iz ove četiri grupe, od 17. novembra do 10. decembra.

„U toku obuke svi učesnici biće obavezni da napišu biznis planove, a stručni tim odabraće 20 najboljih i autori će dobiti sredstva da ih realizuju, a za četiri poljoprivredna inženjera koji se pokažu najboljima u toku obuke biće omogućeno odrađivanje pripravničkog staža u ove četiri opštine“, kaže Tanasijević.

U januaru iduće godine predviđeno je da budu potpisani ugovori o pružanju podrške za realizaciju 20 najboljih biznis planova sa njihovim autorima, nakon čega će se pristupiti pripremama i praktičnoj realizaciji.

Partneri „Ker internešnela“ u realizaciji ovog projekta su opštine Srebrenica, Vlasenica, Bratunac i Milići, te Regionalna savjetodavna služba za poljoprivredu iz Bratunca i Udruženje žena „Maja“ iz Kravice.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se