15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

SP: Suštinsko pitanje života svakog čovjeka

Za Socijalističku partiju je suštinsko pitanje života svakog čovjeka, pitanje egzistencije, pitanje socijalne sigurnosti. U tom smislu naša politika ide u pravcu da se borimo za stvaranje ambijenta da otvorimo još više novih radnih mjesta, a to znači da RS treba da bude politički stabilna i da na taj način sa stabilnošću i brojnim mjerama podsticaja koji nama stoje na raspolaganju, koje možemo unijeti u nove zakone i koristiti postojeće, privučemo nove investicije i na taj način dobijemo više poslova, a samim tim i više radnih mjesta.

U okviru tog našeg višegodišnjeg nastojanja naglašavali smo, a sada posebno ističemo solidarnost kao princip organizacije i života RS koji prije svega podrazumjeva jačanje svijesti i osjećaja da oko nas žive ljudi o kojim treba pojačanim mjerama da brine država, jer oni to ne mogu sami. Solidarnost podrazumjeva istinsko razumijevanje za potrebe drugih i raspoloženje za međusobnu brigu.

Smatramo da na principu opšte solidarnosti se u budućnosti jedino može stabilno razvijati RS, a to znači da izmjenama određenih zakona, nizom podsticajnih mjera dođemo u situaciju da poštenije vršimo raspodjelu novostvore vrijednosti, koja bi od onih koji imaju mnogo i stvaraju mnogo išlo u koristi onih koji imaju malo i kojima je potrebno stvoriti uslove da mogu i oni normalno da žive u ovoj zemlji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se