9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Socijalisti nude reforme

MRKONJIĆ GRAD – Nosilac liste Socijalističke partije /SP/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Petar Đokić izjavio je večeras na predizbornom skupu u Mrkonjić Gradu da socijalisti nude dvije velike reforme – u sektoru energetike i u oblasti poljoprivrede.

„Želimo da ponudimo dvije velike reforme – reformu sektora energetike u Republici Srpskoj gdje moramo od `Elektroprivrede` stvoriti potpuno drugačije preduzeće, jer to je područje u kojem se može mnogo raditi. Druga oblast koju treba reformisati je sektor poljoprivrede“, rekao je predsjednik SP Petar Đokić.

On je nagkasio da se socijalisti i dalje bore da ostanu vjerni principima na kojima se njihov program zasniva.

„To je, prije svega, borba za Republiku Srpsku kao državu u kojoj će vladati solidarnost, koja će biti socijalno odgovorna prema svojim građaima i koja će nastojati na svakom mjestu da se razvija na principima socijalne pravde“, rekao je Đokić.

On je dodao da su socijalisti u prošlosti bili nosioci brojnih ideja i inicijativa.

„Mi smo najglasniji bili da suština politike Republike Srpske mora biti u borbi za ekonomski rast i razvoj i da će na taj način socijalna i politička i svaka druga stabilnost biti osigurane na principu socijalne pravde. Mislim da moramo biti odlučni da sačuvamo vrijednosti Srpske koje ona ima i da prilike koje stoje otvorene iskoristimo na najbolji način“, rekao je Đokić.

On je istakao da narod, kada bira političke predstavnike radi interesa države, mora imati u vidu kakva je bila istorija pojedinih političkih partija.

Kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice jedan Ostoja Dulić rekao je da će njegov cilj biti prvenstveno zaštita interesa Republike Srpske.

„U zavisnosti od toga koliko ćemo iskoristiti parlamentarne mehanizme, zavisi zapravo kakav ćemo status obezbijediti Republici Srpskoj“, rekao je Dulić.

Kandidat za poslanika Narodne skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Milenko Savanović naveo je de će se zalagati za otvaranje novih radnih mjesta.

„Zalagaću se za investicije, za otvaranje novih radnih mjesta i da ljudi u kombinaciji živog rada i prirodnog resursa stvore uslove za održiv život na ovom prostoru“, rekao je Savanović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se