8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

SNSD je pobjednik ovih izbora, kampanja nikada nije bila prljavija

BANJALUKA – Žao mi je zbog rezultata za Predsjedništvo BiH. Znali smo od početka da je to velika igra, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

„Na 99,93 odsto obrađenog uzorka tačno je da Ivanić vodi za oko 100 glasova ali od glasova iz inostranstva očekujemo glasove Hrvata pa se nadam da bi tu možda moglo doći i do drugačijeg rezultata“, rekao je Dodik na današnjoj pres konferenciji.

On je istakao da su se stranci  masovno uljučivali u predizbornu kampanju.

„Ako Ivanić i prođe on će se morati okretati prema stavovima Narodne skupštine Republike Srpske. Mi smo znali već odavno da su oni znali da ne mogu da pobijede mene na poziciji predsjednika RS pa su se koncetrisali za poziciju u Predsjedništvu BiH „, kazao je Dodik i naglasio da izborna kampanja nikada nije bila prljavija.

Istakao je da računa na partnerstvo sa HDZ-om na nivou BiH.

Radojičić: SNSD je pobjednik ovih izbora

Uprkos ujedinjenoj opoziciji, uprkos međunarodnoj zajednici, svjetskoj ekonomskoj krizi, medijskoj hajci, antivladinim organizacijama, elementarnim nepogodama, SNSD je uspio da po treći put pobijedi na opštim izborima, rekao je Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a, prenose Nezavisne novine.

Izborni štab SNSD-aKada je o nivoima riječ, po Radojičićevim riječima za člana Predsjedništava BiH od 600 000 unesenih glasova razlika je 100 glasova između Cvijanovićeve i Ivanića.

„Preostalo je da se unese manje od jedan odsto glasova. Očito je da će presuditi glasovi u odsustvu“, dodao je Radojičić na današnjoj pres konferenciji SNSD-a.

On smatra da su rezultatu Ivanića dominantno doprinijeli glasovi SDS-a a stratešku prednost su donijeli bošnjački glasovi.

„Srpskog člana Predsjedništva BiH u ovom momentu šansu da izaberu imaju bošnjački glasovi. To možemo potkrijepiti podacima koje imamo sa niza biračkih mjesta“, rekao je Radojičić.

SNSD smatra da je kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik pobijedio i da na 600.000 prebrojanih glasova ima prednost od 11.000 glasova.

„Za parlamentarnu skupštinu BiH SNSD vodi. Pobijedili smo u Izbornim jedinicama jedan i tri a u Izbornoj jedinici dva vodi SDS. Cijenimo da u ovom momentu imamo pet od devet direktnih mandata za Parlemantarnu skupštinu BiH i još jedan ili dva kompenzaciona mandata ali tu trebaju kompletni rezultati“, kazao je Radojičić.

Radojičić kaže da prema njihovim podacima za NSRS ubjedljivo vodi SNSD.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se