20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Sa prosjekom od 9,75 Marija Riđošić najbolji diplomac Tehnološkog fakuletata u Zvorniku

Budući naučni radnik

ZVORNIK – Osjećaj zadovoljstva i ponosa, vidio se na licu Marije Riđošić, kada su na svečanosti povodom proslave 21-e godišnjice Tehnološkog fakuleta i promocije novih dilpomaca i magistara, javno saopštili da je najbolji svršeni student sa prosjekom od 9,75.Marija je završila smjer Hemijske tehnologije, a vrijedno pomena je da je svake godine bila student generacije na fakultetu.

– Još u Gimnaziji sam se najviše intersovala za hemiju i naučno istraživački rad u ovoj oblasti.Imam pet objavljenih naučnih radova, tri na Međunarodnim konferencijama i dva u časopisima u Crnoj Gori.Ovo mi je omogućilo da dobijem stipendiju “Milan Jelić”,Planiram da upišem master studije na smjeru hemijsko inženjerstvo i da se bavim naučno istraživačkim radom.Želja mi je da radim na fakultetu kao asistent, rekla nam je Marija.

Budući naučni radnik,dodaje da je do ovog uspjeha stigla redovnim radom i učenjem.

– Bitno je vjerovati u sebe i konstanto ulagati trud i rad, koji se na kraju isplati.Imala sam podršku prije svega moje porodice, a onda i od profesora koji su voljni uvijek da nas podstiču na naučno istraživački rad.Redovno sam učila po nekoliko sati dnevno, a u ispitnim rokovima nisam gledala na vrijeme.

Bitno je da se dobro isplanira vrijeme.Ja nisam nikada tokom školovanja bila kampanjac,i nikada mi nije dan prošao da bar nešto ne pročitam, dodala je Marija.

Dok je primala čestitke od profesora i kolega studenata, sa lica joj nije silazio osmjeh, koji joj je po svoj prilici zaštitni znak.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se