20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Policajci spasili staricu iz nabujale Save

GRADIŠKA – Policajci Danijel Bikić i Milivoje Čupić iz Gradiške spasili su osamdesetjednogodišnju I. R. koja je pokušala da se ubije skokom u nabujalu rijeku Savu u Gradišci.

Starica je u subotu sa obale rijeke iza Opšte bolnice Gradiška skočila u vodu, a to je, na sreću, vidio jedan slučajni prolaznik koji je odmah pozvao policiju, prenosi Glas Srpske.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policajaca Bikića i Čupića, koji su riskirali sopstvene živote i bez imalo oklijevanja ušli u brzu i nabujalu rijeku Savu, starica je spasena.

– Kada smo došli do obale, vidjeli smo staricu u brzoj i nabujaloj Savi. Na sebi je imala garderobu koja je bila zakačena za granje, pa najvjerovatnije zbog toga nije mogla odmah potonuti – ispričao je Bikić.

On je istakao da se ni u jednom momentu nisu dvoumili da li da rizikuju svoj život da bi spasili ženu, a prvi je skočio Čupić.

– Nije bilo lako jer je rijeka bila veoma brza. Uspjeli smo da doplivamo do starice, koja je bila prilično mirna, nije se odupirala spasavanju, ali nije ni zapomagala. Čim smo je iznijeli na obalu, pružili smo joj prvu pomoć. Ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći i oni su je odvezli u bolnicu, gdje je zadržana na liječenju – ispričao je Čupić.

Dok su se brojni stanovnici, okupljeni na obali, pitali ko je nesrećna starica i šta je moglo da je natjera da pokuša sebi da oduzme život, policajci su rekli da je najvažnije da su brzo reagovali i spriječili samoubistvo.

– Nismo saznali njene motive, jer je žena bila u šoku pa nismo uspjeli sa njom da razgovaramo, a sve se odvijalo u nekoliko sekundi. Ipak, najvažnije je da smo uspjeli da je izvučemo iz nabujale rijeke – dodao je Čupić.

Ovaj prizor je sa obale posmatralo petnaestak sugrađana, koji su poslije prilazili policajcima i čestitali im na iskazanoj hrabrosti.

– Ne smatram da smo neki heroji. Drago nam je što smo spasili jedan život, jer je to naša dužnost kao policajaca, ali i kao građana – rekao je skromno Čupić.

Iako su ovi hrabri policajci poslije skoka u rijeku bili potpuno mokri od glave do pete, oni čak nisu ni otišli svojim kućama već su se vratili poslu i obavljanju redovnih dužnosti.

Policija RS

Osim policije iz Gradiške, svojim hrabrim primjerom su i njihove kolege iz Banjaluke i Doboja pokazale požrtvovanost i spremnost policije RS da u svakoj situaciji štiti ljudski život, bez obzira na to da li su na dužnosti ili ne.

Policajac iz Banjaluke spasio je u junu ove godine dvadesetogodišnjeg mladića koji je pokušao samoubistvo skokom u rijeku Vrbas. Policajci Siniša Cvijanović i Igor Janković iz CJB Doboj prošle godine su iz rijeke Bosne izvukli dvadesetpetodišnju djevojku koja je pokušala da izvrši samoubistvo utapanjem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se