18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pet savjeta kako da zaštitite svoje testise

Mjerilo muškosti za jači pol su veličina penisa, račun u banci i vještine u krevetu.

Nemojte da zaboravite: Vaš paket u hlačama se sastoji iz dva dijela. Već ste prešli dalek put da zaštitite jedan dio (vaš penis), ali nekako usput skroz ste zaboravili na drugi dio (testise). Ako želite sebi da obezbjedite zdravu spermu i nevjerovatan seksualni život, počnite da obraćate malo pažnje i na svoja jaja.

Izbjegavajte toplotu

Laptop na vašem krilu podiže temperaturu vaših testisa, što može da naškodi kvalitetu spermatozoida, otkrilo je istraživanje magazina Fertility and Sterility. Najbolje rješenje je da postavite laptop na sto, gdje mu je i mjesto.

Spavajte

Manjak sna znači viši nivo hormona stresa, koji itekako može da umanji proizvodnju vaših spermatozoida, bar tako tvrdi urolog Tobajas Koler.

Pazite na njhovu veličinu

Istraživanje naučnog časopisa Journal of Sexual Medicine, otkrilo je da stariji muškarci, čiji obim testisa prelazi preko 20 milimetara, imaju veći rizik od srčanih oboljenja.

Pomjerite telefon

Brojne studije su ukazale na vezu između izloženosti mobilnim telefonima i smanjenog broja i kvaliteta spermatozoida. Tako da je možda bolje da svoj telefon držite u zadnjem džepu, ili možda još bolje u torbi, piše Alo.

Pazite na vene

Proširene vene na vašem skrotumu mogu da izazovu neplodnost i smanjenje testisa. Ukoliko ih primijetite, pod hitno posjetite urologa.

Alo

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se