15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Osnovci obilježavaju Dječiju nedelju

ZVORNIK – U Osnovoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku nizom manifestacija, od 29. septembra do 5. oktobra, obilježava se Dječija nedelja.

Danas je u ovoj školi pozorišni dan, u okviru čega je za učenike od 1 do 5 razreda, u tri termina, upriličena prdstava „Veseli indijanci“ u izvođenju „Kofer teatra“ iz Beograda.

U četvrtak će oko 600 učenika od 1 do 5 razreda učestvovati u Maskembalu. „Maskembalci“ će krenuti u 11:30 časova iz školskog dvorišta, ulicom Svetog Save do Robne kuće i nazad, a ove godine po prvi put biće upriličen izbor tri najljepše maske koje će biti nagrađene prigodnim poklonima.

U petak će biti organizovana finalna sportska takmičenja u malom fudbalu i između četiri vatre.

Prema riječima direktora ove škole Radomira Petrovića, prvog dana najmlađi osnovci imali su čas kreativnog izražavanja u okviru kojeg su crtali kredama u boji po školskom dvorištu, na temu po slobodnom izboru.

U utorak je organizovana radionica na temu „dječija prava“ koju su realizovale učiteljice Nadežda Sikiraš i Dragana Škiljević.

– Učenici od 6 do 9 rezreda, sa svojim razrednm starješinama, kroz časove odjeljenjske zaednice pričaće o dječijim pravima.

Petrović je saopštio i da je povodom obilježavanja „Dječije nedjelje” Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade RS raspisalo literarni konkurs na temu „Imam pravo da kažem i da budem saslušana“ na kome je učenica Tamara Šavija iz 6-4 odjeljenja osvojila drugo mjesto.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se