15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Novi remi Drine u Zvorniku (foto)

Fudbaleri Drine ponovo su propustili priliku da u Zvorniku potvrde osvojene bodove na strani.

Utakmica sa tuzlanskom Slobodom završena je onim najnepopularnijim rezultatom 0:0 uz novu očajnu partiju domaćih fudbalera.

Utakmicu su obilježili veliki broj žutih kartona, čak deset, kao i povreda štopera domaćih Slavka Ćulibrka.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 15. minutu kada je iz slobodnog udarca ubacio Rustemović a Memović u šesnaestercu glavom šalje loptu pravo u ruke golmanu Fejziću.

Četiri minute kasnije možda i najbolja prilika domaćina na utakmici. Ćulibrk je odlično proigrao Filipovića koji sa lijeve strane iskosa izlazi sam pred golmana Slobode i sa nekih pet metara loše šutira te Fejzić spašava Slobodu od vodstva Drine.

Drina je u prvom poluvremenu bila mnogo bolji rival ali to nije znala iskoristiti na pravi način.

U 29. minutu korner izvodi Filipović a Kostić glavom šalje loptu pravo u ruke Fejziću. Dvije minute kasnije sa nekih 25 metara udaljenosti Filipović je šutirao ali zamalo preko gola gostiju.

U drugom poluvremenu Sloboda je zaigrala nešto otvorenije te u 59. minutu Mujić iskosa sa nekih petnaestak metara šutira pravo u Maksimovića koji izbija loptu u korner.

U 67. minutu pri pokušaju da stigne jednu loptu gostiju štoper Drine Slavko Ćulibrk se uhvatio za lijevu nogu te pao na travnjak uz glasan jauk. To kao da je zaledilo publiku u Zvorniku koja je sa zebnjom pratila čitavu situaciju. Ćulibrk je uz pomoć doktora napustio teren uz aplauz sa tribina a njega je zamjenio Ivanović.

Od tog momenta zvornički fudbaleri djelovali su potpuno zbunjeno na terenu a Sloboda je preuzela terensku inicjativu i ozbiljno prijetila da postigne gol.

U 70. minutu Mujić ponovo u odličnoj šansi za gol. Ponovo izlazi sam pred golmana Maksimovića iskosa sa desne strane i šutira pored gola.

Do 89. minuta praktično se ništa nije značajnije dešavalo na terenu a onda poslije jedne ubačene lopte Kuduzović u šesnaestercu Slobode igra rukom na očigled svih prisutnih ali to glavni sudija Irfan Peljto nije vidio.

Na kraju je ostalo Drina – Sloboda 0:0.

Zbog reprezentativnih obaveza, u narednom periodu neće biti utakmica Premijer lige BiH a u 11. kolu, koje je na programu 18. oktobra Drina ide u goste Olimpiku iz Sarajeva a u srijedu će odigrati utakmicu Kupa RS u Foči protiv Sutjeske. Tuzlanska Sloboda će ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

FK DRINA Zvornik – FK SLOBODA Tuzla 0:0

Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 1.300; Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo); Žuti kartoni: Radović, Rustemović, Ćulibrk, Ilić (Drina), Šećerović, Salihović, Mitrović, Kuduzović, Džafić, Bajraktarević (Sloboda).

DRINA: Maksimović, Radović, Rustemović, Ćulibrk (Od 67. minuta Ivanović), Kikić, Kostić, Lazarević, Memović, Filipović (Od 63. minuta Ilić), Čolović (Od 46. minuta Vasić). Trener: Dragan Mićić.

SLOBODA: Fejzić, Šećerović (Od 82. minuta Bajraktarević), Salihović, Omić, Efendić, Mujić, Sarić (Od 73. minuta Džafić), Kiso, Mitrović, Kuduzović, Mehidić (Od 66. minuta Mujkić). Trener: Akasijo Alfredo Kazimiro.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se