20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Među uhapšenima i odbornik SDS-a

BIJELJINA, ZVORNIK – Policija je u opsežnoj akciji „Maped“ uhapsila sedam osoba, među kojima i Sinišu Trivkovića, odbornika SDS-a u Šekovićima, a sve zbog šverca droge i oružja, saznaju Nezavisne novine.

Nezvanično, u ovoj akciji uhapšeni su i Miljan Lošić, šef Civilne zaštite u Šekovićima, potom Zarija Kraljević, radnik Šumskog gazdinstva „Vlasenica“, i Ljubo Stojanović iz Osmaka. Uhapšeni su i Vlado Kanjerić i njegov sin Moris, koji je državljanin Hrvatske.

Državljanin Austrije, takođe osumnjičen za šverc droge i oružja, a koji je iz Šekovića otišao 1992. godine, u bjekstvu je i za njim će najvjerovatnije biti raspisana potjernica.

Iz CJB Bijeljina, navodeći njihove inicijale, kazali su da su izvršeni pretresi na deset lokacija na području Zvornika i Bijeljine.

„Do sada je zaplijenjeno više od 11 kilograma modifikovane marihuane skank, četiri puške, sedam stabljika indijske konoplje, dva pištolja, sedam bombi, vaga za precizno mjerenje, više municije različitog kalibra, mobilni telefoni i SIM kartice, elektronska detonatorska kapisla“, kazali su iz policije.

Nakon hapšenja, nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u Zvorniku, a još nije poznato da li su sprovedeni u Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo.

Izvor  blizak istrazi kazao je da se vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu procjenjuje na oko 100.000 maraka.

Prema njegovim riječima, Trivković i Lošić su u Šekovićima poznati kao ljudi „debelog“ džepa, međutim niko ne zna odakle im novac.

Odbornik SDS-a je dovođen i u sumnju da je učestvovao u skrivanju 10 tona brašna koje je stiglo u humanitarnoj pomoći za ugrožene u majskim poplavama na području Šekovića.

Takođe, kako saznajemo, sva humanitarna pomoć od poplava išla je preko Lošića.

I ostali uhapšeni u „Mapedu“ imaju deblji dosije u policiji. Između ostalog, Vlado Kanjerić je hapšen zbog trgovine drogom 2009. godine u akciji „Gradina 2“.

On je zbog trgovine drogom odležao višegodišnje kazne u zemljama Evropske unije.

Zaplijenjena roba

– 11 kg skanka

– četiri puške

– sedam stabljika indijske konoplje

– dva pištolja

– sedam bombi

– vaga za precizno mjerenje

– više municije različitog kalibra

– mobilni telefoni i SIM kartice

– elektronska detonatorska kapisla

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se