20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Među 39 poginulih je i 30 djece

HOMS – Najmanje 39 lica, od kojih 30 djece, poginulo je danas u dvije odvojene eksplozije automobila bombe u sirijskom gradu Homsu, najnoviji su podaci Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Guverner Homsa Talal al-Barazi izjavio je za AFP da su poginula djeca koja su imala između šest i devet godina, te dodao da su ranjena najmanje 74 lica.

Barazi je današnje napade nazvao „terorističkim aktom“ i „očajničkim pokušajem da se ugroze školska djeca“.

Do eksplozija je došlo ispred osnovne škole u djelu Homsa koji je pod kontrolom državnih vlasti, gdje većinu čini manjinska religijska grupacija alaviti, kojoj pripada i porodica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Čini se da su na meti terorista danas bila baš djeca, pošto je prva eksplozija odjeknula kada su učenici napuštali školu, a druga kad su odrasli odnosili tijela djece poginule od prve eksplozije.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za današnje eksplozije, ali su sirijski pobunjenici, koji se bore protiv snaga predsjednika Bašara al Asada, često vršili takve napade otkad je u toj zemlji započeo građanski rat.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se